Ekonomija

Ugostitelji Crne Gore: Zainteresovani za sezonske poslove angažman mogu naći u posebnoj Viber grupi

Ilustracija

Iz NVO Ugostitelji Crne Gore pozvali su sve zainteresovane državljane Crne Gore da se prijave za sezonske poslove na našem primorju.

“Turizam je glavna privredna grana naše zemlje, a s obzirom na to da se ove godine očekuje dobra sezona, već sada je izvjesno da će nam faliti radne snage”, navode oni.

Iz NVO Ugostitelji pozivaju sve zainteresovane da se priključe Viber grupi u kojoj se objavljuju slobodna radna mjesta.

“Pozivamo sve zainteresovane da se priključe viber grupi kako bi bili u toku sa oglasima za posao na našem primorju. Treba naglasiti da smo preko naše viber grupe zaposlili više od 2.000 ljudi, takodje pozivamo sve studente i srednjoskolce koji žele da zarade, da se prijave i tako riješe školarinu za narednu godinu. NE OKLIJEVAJ, PRIJAVI SE”, navode u saopštenju.

NVO “Ugostitelji Crne Gore” apeluje na Vladu da na vrijeme riješi probleme sa kojima se na pragu ljetnje sezone suočavaju turistički poslenici.

Ističu kako je svaki dan bitan ukoliko želimo dobru sezonu, bolju posjetu i dobru zaradu, jer samo tako možemo računati na nove rekorde kada su u pitanju prihodi od turizma.

Pozdravljaju namjeru Vlade da nabavi nove trajekte, jer shvatamo da su i donosioci odluka svjesni da u sezonu ne možemo ući sa trenutnim brojem plovila.

“Trajekti koji trenutno operišu ne mogu odgovoriti zadatatku, kamoli tokom ljetnjih mjeseci, kada se očekuje veliki priliv gostuju i posjetilaca. Gužve, redovi i čekanja na trejekt je slika koja ne smije više da se ponovi, posebno ne u špicu sezone. Ne zanima nas politika, već nam je glavni cilj da ovu sezonu dočekamo što spreminije, jer svi smo svjesni koliko dobra posjeta i dobra sezona znače za ekonomiju i finansije Crne Gore”, dodaju u saopštenju.

Takođe ističu, s obzirom da još nemaju povezanost auto-putem, na dobru posjetu najviše utiče i avio-konekcije, posebno iz država čiji građani kao destinaciju za ljetnji odmor biraju upravno Crnu Goriu.

“Apelujemo na Vladu da uzme u razmatranje modele u cilju obezbjedjivanja povoljnijih karata preko državne avio kompanije posebno prema zemljama regiona, iz kojih nam dolazi najveći broj gostiju. Cijena avio karata je jako važan faktor prilikom odabira destinacije za ljetovanja i vjerujemo da bi niže cijene doprinijele još većoj posjeti, čime bi Crna Gora postala konkurentija turistička destinacija”, kazali su iz NVO Ugostitelji.

Sigurni su, dodaju, da niko u Crnoj Gori, kako Vlada, tako i turistički poslenici ne bi volio da izgubi ona tradicionalna tržišta, kao što je tržište Regiona.

Zbog toga bi, ističu, trebalo razmisliti o ponudi koja bi podrazumijevala cijenu povratne karte od pedestak eura za tržište Srbije odakle godinama unazad imamo najviše gostijiju.

“Takođe, nužno je povećati broj letova na relaciji Beograd-Podgorica kao i Beograd-Tivat. Treba naglasiti da je ova destinacija najskuplja u Evropi, npr. do Zagreba, Budimpešte, Milana povratne karte su 30-50 eura. Tražimo ukidanje monopola na ovoj destinaciji jer sa ovakvom poslovnom politikom najviše štete trpe gradjani Srbije i Crne Gore”, navode u saopštenju.

Vjeruju da su puni avioni, u interesu kako naciolane avio-kompanije, tako i Vlade, te da bi uvođenje sezonskih linija i prmotivnih cijane karata svima išlo u korist.

“Time bi multiplikator bio mnogo veći za punjenje budzeta a naša destinacija mnogo pristupačnija”, zaključuju iz NVO Ugostitelji.

 

 

Send this to a friend