Ekonomija

Ugostitelji: I dalje smo na rubu egzistencije, Vlada da pomogne

Novim mjerama, koje od sjutra stupaju na snagu, koliko-toliko se omogućava ugostiteljima i hotelijerima prevazilaženje aktuelne krize i izgledi za bolju pripremu ljetnje turističke sezone, saopštili su večeras iz nevladine organizacije Ugostitelji Crne Gore, pozdravlja odluku zdravstvenih vlasti da ublaže epidemiološke mjere za sektor ugostiteljstva.

No, u toj NVO ističu da je, i pored ublažavanja mjera, sektor ugostiteljstva i dalje u teškoj ekonomskoj situaciji, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije.

“Zato vjerujemo da će nam Vlada pomoći da kroz niz olakšica ublažimo posljedice sa kojima se suočavamo više od godinu”, poručuju iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Napominju da im je u proteklih godinu konstantno bio ograničen rad, te da dosta vremena nisu uopšte ni radili.

“Tokom tog perioda iscrpili smo sva sredstva tako da bez adekvatne pomoći i podrške države nećemo moći da na adekvatan način odgovorimo izazovima i predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni”, navode u NVO Ugostitelji Crne Gore i još jednom apeluju na sve članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa koronavirusom.

Send this to a friend