Ekonomija

Ugostitelji od Vukovića traže umanjenje cijene zakupa bašti i oslobađanje plaćanja za mjesece kada nisu radili

Sa sastanka

Predstavnici NVO “Ugostitelji Crne Gore” sastali su se sa gradonačelnikom Podgorce Ivanom Vukovićem i njegovim sardnicima, gdje su predstavili zahtjeve čije bi rješavanje koliko-toliko omogućilo ugostiteljima da se što bolje pripreme za predstojeću turističku sezonu. Oni su tražili oslobađanje plaćanja računa prema preduzećima “Deponija” i “Čistoća” i umanjenje cijene zakupa bašti i oslobađanje plaćanja za mjesece kada nisu radili te umanjenje poreza na imovinu i umanjenje naknada za puteve, navodi se u saopštenju Ugostitelja Crne Gore

Na današnjem sastanku dogovorena je mogućnost besplatnog korišćenja javnih površina kako bi se na taj način nadomjestili nedostaci koje su ugostitelji pretrpjeli epidemiološkim mjerama koje podrazumijevaju ograničeni broj gostiju u lokalu.

“Na ovaj način daje se mogućnosti i onim ugostiteljima koji nemaju bašte da ih mogu privremeno postaviti ispred svojih lokala. Tokom sastanka saopštena je spremnost Glavnog grada da podrži kampanju vakcinacije koju će NVO “Ugostitelji Crne Gore” pokrenuti narednih dana. Kao odgovorna organizacija NVO “Ugostitelji Crne Gore” još jednom apeluje na sve svoje članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa virusom korona”, poručili su u saopštenju.

Oni su pozvali sve naše članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila [email protected] kako bi nastavili proces vakcinacije.

Send this to a friend