Ekonomija

Ukida se dvostruko oporezivanje između Crne Gore i Kneževine Monako

Ugovor između Crne Gore i Kneževine Monako o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak, potpisali su danas ministar finansija Darko Radunović i ministar unutrašnjih poslova Kneževine Monako Patrice Cellario, na marginama Ekonomskog foruma malih zemalja koji se održava u Bečićima, u organizaciji Privredne komore Crne Gore.

Potpisivanju su prisustvovali Princ Albert od Monaka, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

“Navedeni ugovor ima za cilj da obezbijedi zaštitu rezidenata obje države ugovornice od dvostrukog oporezivanja koje destimulativno djeluje na međunarodno poslovanje i investiranje, da otkloni poreske barijere u razmjeni roba i usluga, kretanju lica i kapitala kao i transferu tehnologije i znanja i na taj način da stimuliše strana investiranja i obezbijedi pozitivna dejstva poreskih podsticaja”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Takođe, zaključenjem ovog ugovora obezbijediće se pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, između poreskih organa Crne Gore i Monaka, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.

“Današnji događaj, potvrda je uspješnih ne samo partnerskih, već i prijateljskih veza između Crne Gore i Monaka, koje će se u narednom periodu bogatiti novim sadržajima”, navodi se u saopštenju.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Isidora
Gost
Isidora

Vidio Dragicu, pa reče ovoj zemlji treba pomoći.

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Vidio coek zdravlje vidio da smo netaknuta priroda vidio da smo dobar narod’ zivjeli mi i Monako

Bole
Gost
Bole

Супер, добили смо велико тржиште за производе из наших многобројних фабрика.

Send this to a friend