Ekonomija

Ulaganje u zaleđe preduslov unaprjeđenja turističke ponude u Novom

Proširenje puta na trasi Kruševice-Vrbanj predstavlja prvu fazu rekonstrukcije te dionice, ali i korak naprijed ka rješavanju dugogodišnjih infrastrukturnih problema zaleđa Herceg Novog i poboljšanju turističke ponude našeg grada, poručio je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi, Konjević je kazao da izvođač radova kompanija Bokić radi dobro i kvalitetno, na zadovoljstvo građana i lokalne samouprave.

“Do Nove godine će biti završena prva faza radova, pa će put prema Vrbanju biti u funkciji za ovu zimsku sezonu, dok će radovi na asfaltiranju biti izvedeni na proljeće. Ugovoreni radovi podrazumijevaju širenje puta mašinskim iskopima, nabavku, transport i ugradnju tampona (izravnavajućeg sloja) na petnaest definisanih lokacija. Radovi se izvode prema rješenju uređenja puta koje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju i da je tokom oktobra formiran Organizacioni odbor za uređenje puta Počivanje-Kruševice-Vrbanj, čemu je prethodila posjeta predsjednika Opštine Stevana Katića, potpredsjednika Konjevića i direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada Bora Lučića mještanima.

Odbor, pored Konjevića i Lučića, čine Slavko Vavić, Mićo Murisić, Krsto Tomašević, Savo Radović i Vido Pavlović, koji su u punom kapacitetu održali već četiri sastanka, a sve kako bi radovi počeli na vrijeme i bili izvedeni kvalitetno i u predviđenim rokovima.

Konjević je napomenuo i da će, uz drugu fazu na rekonstrukciji puta, i trasa od motela Konak do Avanturističkog parka biti asfaltirana sa dolaskom proljećnih dana.

“U narednih dvije godine i put od Petijevića do Kruševica će biti proširen”, najavljuju iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Kako je Konjević kazao, lokalna uprava već razgovora sa vlasnicima parcela, kako bi se dobile neophodne saglasnosti, a sve da bi se u realizaciju krenulo tokom narednih mjeseci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Samo u Boku i Budvu se radi nešto au Br i Ul nema ništa

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

To je dobra stvar.

Send this to a friend