Ekonomija

Ulcinj fokusiran na prevazilaženje posljedica pandemije

Kao odgovorna izvršna vlast, uz pomoć i podršku Vlade, nadležnih ministarstava, privrednika i građana bićemo fokusirani na pripremu i realizaciju programa od značaja za turizam, poljoprivredu i ostale privredne grane, čiji će cilj, između ostalog, biti sanacija poslijedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, kazao je danas prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić na obilježavanju Dana opštine.

Kako je saopšteno iz ulcinjske uprave, Dan opštine skromno je obilježen – uz pridržavanje propisane socijalne distance, u krugu najužeg rukovodstva.

Obilježavanju Dana opštine, koji označava i kraj berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak turističke sezone, uz Nrekića i predsjednika Skupštine opštins Iljira Čapunija, prisustvovali su šefovi odborničkih klubova, kao i predstavnici lokalnih medija.

Nrekić je uputio najiskrenije čestitke svim sugrađanima povodom Dana opštine, koji se ove godine proslavlja u vanrednim okolnostima, izazvanim pandemijom virusa Kovid-19.

“Uz želju da se što prije prevaziđu izazovi koji su pred nama, Nrekić je kazao da je 2019. godina dobro započela i bila zamišljena kao godina velikih ulaganja. Nažalost, ispostavilo se da nije tako jer smo, ne našom krivicom, bili suočeni sa najvećim iskušenjem u novijoj istoriji Opštine Ulcinj, poznatoj kao slučaj Rekreaturs, odnosno blokade svih računa opštine koja je trajala više od šest mjeseci i koštala Opštinu 6 miliona i 500 hiljada eura”, navode u Opštini.

Dodaju da su uz veliku pomoć Vlade uspjeli da prevladaju tu tešku situaciju i ispune veliki broj obaveza i ulaganja u mnoge oblasti, sa posebnim naglaskom na infrastrukturne projekte, vodosnabdijevanje i kanalizaciju.

“Ovi započeti projekti, zbog aktualne situacije su usporeni, ali očekujemo da će se, nakon prolaska ove krize, nastaviti i ubrzanom dinamikom ćemo nadoknaditi izgubljeno vrijeme i iste privesti kraju u predviđenim rokovima”, ističu u ulcinjskoj upravi.

<<<Čestitke povodom Dana opštine Ulcinj<<<

Kako kažu, na adresu predsjednika opštine stigao je veliki broj čestitki, između ostalog i od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i premijera Duška Markovića, te se Nrekić svima zahvalio.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
H20
Gost
H20

Corona u Ulcinju traje vec najmanje 30 godina.

Bnjj
Gost
Bnjj

Šta bi sa Mavrijanom, ribnjakom idr, sve politički marketing

Catania
Gost
Catania

Jedino vasa siroka koalicje je ekonomski stetna koliko i corona virus ako bog da da za sto krace vrijeme odpratimo i vas i coronu…

Ne zeli zlo
Gost
Ne zeli zlo

Sram i stid te bilo, zeljet nekome lose. Srami se ,no ups..srama nemas . Obraz ti je tanak kao djon. Sramoto ljudska.

Send this to a friend