Ekonomija

Ulcinj: Neophodno je graditi u skladu sa zakonom

Opština Ulcinj očekuje od građana da grade u skladu sa zakonom i planskim dokumentima, što je u interesu i investitora i opštine, saopšteno je iz kabineta predsjednika opštine Ulcinj gdje je održan sastanak predsjednika Nazifa Cungua sa direktorom uprave za inspekcijske poslove Alijom Košutom i njegovim saradnicima na kojem je glavna tema bila: Nelegalna gradnja objekata na teritoriji ove opštine.

Kako javljaju iz Kabineta, Cungu  je naglasio da je potrebno da se u Ulcinju grade novi objekti, koji će služiti brzom razvoju grada ali neophodno je da se izgradnja vrši na legalan način koji će pružiti mogućnost Opštini da paralelno gradi gradsku infrastrukturu za nove objekte.

Predsjednik je takođe rekao da je cilj opštine Ulcinj da se ubrza privredni rast, te je s tim u vezi započet proces izrade 19 planskih dokumenata čije se usvajanje očekuje do kraja 2017.  godine.

“Direktor uprave za inspekcijske poslove je pozdravio napore opštine Ulcinj u vezi izrade planskih dokumenata i obavijestio prisutne da će službenici građevinske inspekcije i inspekcije zaštite prostora. u narednom periodu intenzivirati aktivnosti i da neće tolerisati ponovnu eskalaciju ovog problema”, kažu iz Kabineta.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Beatrice
Gost
Beatrice

Problem nisu gradjani Ulcinja nego su korumpirani inspektori koji su uzeli debele pare u tom “gradjevinskom bumu”
Da li su inspektori vidjeli kako u spicu sezone, kad gradnja je bila zabranjena nikao objekat ciji je investitor Nazif .

Send this to a friend