Ekonomija

Ulcinjski DPS odgovorio URA-i: Vašim glupostima nema kraja, gostiju osam odsto više

Ulcinjski DPS tvrdi da glupostima, nelogičnostima, dezinformacijama oličenim u izjavama pokreta URA, nema kraja! Čak, kako kažu,  postaje pomalo dosadno čitati šta oni kao papagaji godinama ponavljaju.

DPS je regovao nakon saopštenja iz ulcinjskog Odbora URA da su DPS i njeni sateliti trideset godina sistemski rade na devastaciji turističke ponude i skraćenju sezone, tako da su ulcinjski turizam sveli na život na aprate i doveli do toga da špic sezone traje 20 dana.

<<<URA poručuje da je DPS sezonu u Ulcinju sveo na 20 dana<<<

“Gospodo iz URA, Ulcinj ima fantastične sezone, prepune gostiju. Postajemo destinacija za primjer  kojoj se vraćaju stari gosti, a dolaze i novi iz Zapadne i Istočne evrope. Svaka sezona je  sve bolja i bolja. Pokazatelji potvrđuju da na dan 10.avgust, 2018. godine,  u Ulcinju boravi  8 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Od tog broja, u hotelima boravi 29 odsto više u odnosu na 2017. Ovo je rezultat unaprijeđenja ponude u hotelskom smještaju. Rast broja evidentiranih gostiju je i u kampovima za 25 odsto kao i u privatnom smještaju za 5 odsto.  Ovaj ambijent je stvoren  zahvaljujući pametnoj i mudroj politici koju vodi Demokratska Partija Socijalista zajedno sa svojim koalicionim partnerima. To su ulcinjani prepoznali i prepoznaju, i zato ovoj politici iz Ulcinja uvjek stiže snažna podrška”, tvrde u DPS-u.

Oni napominju da se Vlada Crne Gore okrenula prema Ulcinju, kao nikad do sad.

“Zar ne vidite investicije u turizam (brend Karisma i veliki broj privatnih hotela), investicija u energetiku (vjetroelektrane Mozura, interesovanje za  solarne panele), putna infrastruktura, itd.   Kada je u pitanju Vaša politika, znaju dobro građani Ulcinja kuda ona vodi, udružena sa najekstremnijim elementima nazadne ideologije, suprotno od onoga što je interes Ulcinja i njegovih građana. Kao što je i vaša politika i vizija razvoja turizma dobila potvrdu na zadnjim izborima, kad su Vam građani dali, nikad manju podršku”, navode oni.

Kad je u pitanju Opština, u DPS-u kažu da je tačno je da postoje problemi, ali to su problemi koje je DPS nasljedio preuzevši odgovornost za vođenje grada.

“Vrlo dobro znate da predsjednik vaše Opštinske organizacije (URA) prima platu iz ove Opštine kao komunalni inspektor, a nema niti jedan zapisnik o izvršenoj kontroli. Čak građani ne znaju da je On uopšte komunalni inspektor. A najveći nerad u Opštini je bio tačno u godinama kad je URA bila dio vlasti. U to vrijeme nijesu isplaćivane plate radnicima, niti obaveze koje ste stvorili. DPS je dolaskom na vlast, za tek 2 mjeseca,  izmirio 7 ličnih dohodata, i Opština po prvi put, posle duže vremena ne duguje nijednu platu zaposlenima u Opštini. Ubrzo ćemo pokrenuti proceduru restrukturiranja javnog sektora. U velikom mjeri se borimo da za veoma kratko vrijeme izmirujemo dugove koje smo zatekli. U kratkom vremenu smo isplatili oko 1.5 mil starih dugovanja. Prihodi se konstantno uvećavaju, a za 50% su veći od vremena kad je URA bila dio vlasti”, jasni su.

Zbog javnosti, preuzimanjem opštine Dps je zatekao ovakvo stanje obaveza:

Iz DPS-a napominju da aktivni predmeti koji mogu imati negativne posljedice na Budžet Opštine Ulcinj iznose više od 13 miliona eura.

M.D.

Tags
Send this to a friend