Ekonomija Sastanak ministra Đurovića i ministarke Đapo

Unaprijediti dobrosusjedske odnose i proširiti saradnju u oblasti ekonomije i turizma

Đurović sa Đapo/ Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović se, tokom svoje prve radne posjete Bosni i Hercegovini, sastao sa federalnom ministarkom okoliša i turizma Editom Đapo, sa kojom je razgovarao o perspektivi regiona, aktuelnim pitanjima, te daljoj ekonomskoj i saradnji u oblasti turizma.

„Želimo da još intenzivnije povežemo naše dvije države koje imaju dobru i razvijenu ekonomsku saradnju, i da se dodatno povežemo kao dvije turističke destinacije“, saopštio je Đurović.

Tokom sastanka, kako se navodi iz tog resora, ministar je ocijenio da je otvoren prostor za dalji razvoj i unapređenje u oblasti saobraćajnih infrastrukturnih veza Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

„Mislim da će u narednom periodu doći do nekog rješenja u vezi sa graničnim prelazom Šćepan Polje jer je to najkraći put između Sarajeva i Podgorice. Smatram da je mogućnost da za tri sata možemo stići iz Sarajeva do Podgorice i obrnuto velika razvojna šansa za naše dvije zemlje“, kazao je Đurović.

Na sastanku je, dodaju iz resora, ocijenjeno da je stabilan i siguran region i privrženost dobrim regionalnim odnosima preduslov prosperiteta svih zemalja u njemu. Sagovornici su se usaglasili i da razmjena turista može biti i na većem nivou.

Đurović sa Đapo/ Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

„ Naše plaže, more, jezera, planine su spremne. Građani i građanke Bosne i Hercegovine su dobrodošli. Vi ste divni gosti, a naš zadatak je da iz godine u godinu budemo još bolji domaćini“, dodao je Đurović.

Ministar je naglasio da mu je  želja da se svi u Crnoj Gori “osjećaju kod kuće”.

„Govorimo jezikom koji svi razumijemo, prirodno smo upućeni jedni na druge i želim da se u Crnoj Gori osjećate kao kod kuće, kao što se i ja, danas ovdje u Sarajevu i u Vašem društvu osjećam kao kod kuće. I to je poruka koju želimo da pošaljemo iz Crne Gore cijelog regiji. To je poruka nove Vlade i premijera Abazovića da su svi dobrodošli, da imate iz Crne Gore pruženu ruku dobrodošlice i da želimo da ova regija, da ove zemlje budu bliske, da bliže sarađuju, da se posjećujemo i da zajednički imamo jači i bolji ekonomski prosperitet“, zaključio je ministar.

Đapo zahvalila se Đuroviću na posjeti i posvećenosti za uspostavljanje dobrosusjedskih odnosa sa zemljama regiona.

Ona je dodala da postoji mogućnost za unapređenje saradnje naše dvije države iz više oblasti od zajedničkog značaja, te da je “Bosna i Hercegovina otvorena za sve građanke i građane Crne Gore koji su česti turisti u njihovoj zemlji”.

„Crna Gora i BiH sarađuju i u pogledu turizma, a imenovanjem nove Vlade Crne Gore imat ćemo još više uspjeha. Iako ima prekrasno more, Crna Gora se fokusira na razvoj ruralnog i zdravstvenog turizma“, kazala je Đapo.

Send this to a friend