Ekonomija

Unija mladih preduzetnika i Asocijacija crnogorsko kineskog društva potpisale memorandum

Predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore Uroš Bulatović i predsjednik Asocijacije crnogorsko kineskog Društva prijateljstva Crne Gore Samir Hadžić potpisali su Memorandum o razmjeni, razumjevanju i saradnji o uspostavljanju dugoročne saradnje.
Posebna pažnja i aktivnosti, kroz ovu saradnju, će biti posvećena na razmjeni znanja i iskustava među mladim preduzetnicima, kao i na podsticanje saradnje i investicija u oblasti poljoprivrede, tehnologije i turizma.
Aktivnosti na kojima će takođe biti usmjerena saradnja jesu izrada elaborata za otvaranje Crnogorsko kineskog ekonomsko-kulturnog centra, uspostavljanje ugovornih odnosa sa Asocijacijom mladih preduzetnika NR Kine, razvijanje saradnje u oblasti privrede, medicine, obnovljivih izvora energije, energetskom sektoru i novim tehnologijama.
Ova saradnja je posebno značajna za mlade crnogorske preduzetnike koji će imati priliku da se umreže i sarađuju sa mladim preduzetnicima iz najbrže rastuće ekonomije na svijetu. A ove dvije organizacije žele da se dio uspjeha poslovanja kineskih mladih preduzetnika prenese u Crnu Goru.
Unija mladih preduzetnika je ovim činom postala član Asocijacije.
Že.B.
Send this to a friend