Ekonomija

Unija sindikata traži od Purišića sastanak zbog Monstatove računice

Ilustracija

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) zatražila je od ministra rada i socijalnog staranja i predsjednika Socijalnog savjeta Kemala Purišića hitan sastanak na kojoj će se razmatrati minimalna potrošačka korpa koju je objavio Zavod za statistiku Monstat.

Monstatova računica da je dnevno za četvoročlanu porodicu dovoljno osam eura izazvala je brojne negativne reakcije građana.

<<<Ni Monstat ne zna kako se dnevno prehraniti sa 2,06 eura>>>

<<<Šta sve možemo pojesti za dva eura dnevno>>>

Iz USSCG su podsjetili da su još sredinom januara zahtijevali sjednicu savjeta na kojoj bi se razmatrala potrošačka korpa i linija siromaštva.

“Tom prilikom smo naveli neophodnost da socijalni partneri dobiju potpunu informaciju o sprovedenom postupku revidiranja minimalne potrošačke korpe. Tada smo posebno potencirali činjenicu da su socijalni partneri u prethodnom periodu dali brojne komentare na namjeru da se smanji broj prehrambenih proizvoda koji će ubuduće činiti minimalnu potrošačku korpu, kao i na namjeru da se iz prethodne strukture potrošačke korpe briše vrijednost imputirane rente za stanovanje”, ističu iz ove sindikalne organizacije. 

Kako su naveli, bilo bi poželjno da na sjednici prisustvuju predstavnici Monstata.

S.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sapa
Gost
Sapa

Neka ga on,a nemojte njega, on se ne pita nista…

Mujo
Gost
Mujo

Purišić posti, dajte nekog drugog!

Dule
Gost
Dule

I potrosacke korpe, jer je i ona sramotna

Send this to a friend