Ekonomija

Universal Capital banka 13 puta uvećala profit

Universal Capital Banka

Trinaest banaka koje posluju u Crnoj Gori, ne računajući Atlas i IBM koje su u stečaju, na kraju prvog kvartala bile su u plusu 14,3 miliona eura. Sve banke su ostvarile profit osim Nove i Zirat, koje su u minusu. Universal kapital banka je ostvarila najveće povećanje profita, koji je u prvom kvartalu ove godine povećan 13 puta u odnosu na isti period prošle, piše Pobjeda.

Banke su od kamata za tri mjeseca uzele ukupno 33,4 miliona, a od naknada i privizija 8,3 miliona eura.

Najveći profit za tri mjeseca ostvarila je Erste banka sa 2,4 miliona eura, što je 200 hiljada eura bolji rezultat nego u istom periodu prošle godine. Ova banka je od kamata uzela 5,5 miliona eura, a od naknada i provizija 579 hiljada eura.

Na drugom mjestu je CKB sa profitom od 2,39 miliona eura, što je 350 hiljada lošije nego u istom periodu prošle godine. Od kamata su zaradili 6,2 miliona, a od naknada i provizija 1.6 miliona eura.

Na trećem mjestu je Hipotekarna banka sa profitom od 2,08 miliona eura, što je milion eura veći profit nego na kraju marta prošle godine. Od kamata su zaradili 3,5 miliona, a od naknada i provizija 2.06 miliona eura.

Četvrtu poziciju drži NLB sa profitom od 1,9 miliona, što je 800 hiljada eura slabiji rezultat nego na kraju marta prošle godine. Ova banka je od kamata uzela 4,9 miliona eura a od naknada i provizija 794 hiljade eura.

Na petom mjestu je Sosijete ženeral banka sa 1,8 miliona eura profita, što je trista hiljada eura više nego u uporednom periodu prošle godine. Banka je od kamata uzela 5,5 miliona, od naknada i provizija 436.000 eura.

Univerzal kapital banka je u plusu 1,2 miliona eura, što je 13 puta bolji rezultat nego u istom mjesecu prošle godine. Banka je od kamata uzela 736.000 a od naknada i provizija 1,15 miliona eura. Prva banka je u plusu 403 hiljade eura, što je blizu 200 hiljada eura više nego u uporednom periodu. Od kamata su zaradili 2,3 miliona, a od naknada 425 hiljada eura. Profit Adiko banke je 1,17 miliona eura, što je neznatno vise nego u uporednom periodu. Od kamata su zaradili 2,4 miliona, a od naknada 561.000 eura.

Lovćen banka je u plusu 455 hiljada eura, sto je 120 hiljada eura vise nego u uporednom periodu. Od kamata su uzeli 1,78 miliona, a od naknada 18 hiljada eura. Komercijalna banka Podgorica je u plusu 211 hiljada eura, sto je 120 hiljada eura manje nego u uporednom periodu. Od kamata su zaradili 1,1 milion, a od naknada 167 hiljada eura. Zapad banka je ostvarila profit 117.000 sto je znatno vise nego u prvom kvartalu prosle godine kada je profit bio 34.000 eura. Od kamata su zaradili 747.000 a od naknada 255 hiljada eura.

Nova banka je za tri mjeseca ostvarila gubitak od 453 hiljade eura, za razliku od prvog kvartala prethodne godine kada im je minus bio 386 hiljada eura. Od kamata su zaradili 169 hiljada. Od naknada i provizija su u minusu 31 hiljadu eura. U minusu je i Zirat banka 18 hiljada eura, Sto je znatno manje nego u uporednom periodu kada im je minus bio 88 hiljada eura. Ova banka je od kamata uzela 563 hiljade, a od naknada 51.000 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

Naravno da je neuspješni ckl pisao samo o bilansu uspjeha a ne BS, jer bi se onda tačno vidjelo gdje su se povećali depoziti nerezidenata koji su spasili makro stabilnost za prvi kvartal. Takođe, neuspješni ckl nije pomenuo da je CB CG kritikovala nerezidente kako su to “sofisticirani deponenti” što je drugo ime za nebrigu CB CG za stabilnost sistema,… Više »

Mila K
Gost
Mila K

hahaha

nisu objavljeni podaci monetarne statistike pa se nastavlja sa spinovanjima; dok ne budu objavljeni podaci monetarne statistike za maj i jun, sve je ovo nedostojna smijurija kojoj kumuje neuspješni ckl

UCB nije profitirala jer su otišli Milošević i Đurđić, i svako ovakvo pohvaljivanje oko ničega (ovo je tek prvi kvartal) je besmislenio i netržišno ponašanje

Prc CG
Gost
Prc CG

Klasičnom pljačkom naroda,braća na svaki način pljačkaju gtađane CG!!!

Janko
Gost
Janko

Ima li ko da stane ne put ENORMNIM provizijama koje uzimaju nase banke pri svakoj transakciji? Ovo mozda ima jos u Africi, ali nigdje u normalnom svijetu. Podatak 8 miliona profita na transakcijama!!! Po 15 eura uzeto u prosjeku za 3 mjeseca svakom gradjaninu Crne Gore za profit na transakcijama. Ima li dje Centralne banke da zaustavi PLJACKU naroda?!!

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

macak to su komercijalni uslovi.. ne moze CBCG niti bilo koji drugi organ da odredjuje stvari.. banke placaju zetoke takse, oreze i ostale dazbine drzavi da bi mogle da se bave tim poslom.. tako da je to stvar trzista… jedino je nejasno da pored toliko banaka nema konkurencije da praju provizije.. a da deru okidaju!

alo
Gost
alo

Za to je najbolji primjer CKB banka. Kad uzimaju proviziju za uplatu sa racuna u CKB na racun u CKB mislim da ne treba nista dalje komentarisati

Send this to a friend