Ekonomija

Univerzitet Crne Gore zadržao visoko mjesto po najboljim Google Scholar profilima

Webometrics je 10. jula 2019. godine objavio listu najboljih svjetskih univerziteta u kategoriji najvećeg broja citata na osnovu Google Scholar profila “Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles” http://webometrics.info/en/transparent. Na navedenoj listi na kojoj se nalazi više od 5000 univerziteta, Univerzitet Crne Gore je rangiran na visokom 1694. mjestu, čime smo i dalje pozicionirani bolje od većine univerziteta iz regiona i jedini crnogorski univerzitet koji je ovog puta ušao na listu, saopšteno je sa UCG-a.

Prilikom ovog rangiranja Webometrics je u odnosu na prethodno rangiranje iz januara ove godine primijenio izmijenjenu metodologiju. Uzorak za rangiranje sastoji se od prvih 100 najcitiranijih autora, pri čemu se isključuju prvih pet. U prethodnoj metodologiji uzorak korišćen za rangiranje je obuhvatao prvih 10 najcitiranijih profesora, izuzev prvog na listi.

Iako nova metodologija rangiranja favorizuje univerzitete sa velikim brojem nastavnog i naučnog osoblja i velikim bužetom za nauku, Univerzitet Crne Gore je i dalje zadržao visoko mjesto na rang listi.

“Uspješno pozicioniranje Univerziteta Crne Gore na listi svjetskih univerziteta rezultat je posvećenog rada naših profesora i saradnika, kvaliteta njihovih naučnih istraživanja, kao i kontinuirane podrške koju uprava Univerziteta pruža sa ciljem podsticanja najboljih naučnih rezultata i međunarodne afirmacije Univerziteta. U tom smislu nedavno su usvojene izmjene Pravilnika o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore, kojim se po prvi put prepoznaje i nagrađuje međunarodna prepoznatljivost naučnih rezultata kroz citiranost”, ističu u UCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Igor
Gost
Igor

Svaka čast! UCG oduvao Prištinu (Kos. Mitrovicu), Singidunum, Tuzlu, Zenicu, Mostar, Banjaluku, Pale….

Grof
Gost
Grof

“Univerzitet Crne Gore je rangiran na visokom 1694. mjestu, čime smo i dalje pozicionirani bolje od većine univerziteta iz regiona i jedini crnogorski univerzitet koji je ovog puta ušao na listu, saopšteno je sa UCG-a.” “Uspješno pozicioniranje Univerziteta Crne Gore na listi svjetskih univerziteta rezultat je posvećenog rada naših profesora i saradnika, kvaliteta njihovih naučnih istraživanja, kao i kontinuirane podrške… Više »

Send this to a friend