Ekonomija

UPCG dodijelila godišnje nagrade za društveno odgovorno poslovanje

Unija poslodavaca Crne Gore UPCG je preduzećima dodijelila “Nagrade UPCG za društveno odgovorno poslovanje DOP” za 2019. godinu, a glavna nagrada nagrada pripala je Crnogorskom Telekomu.

Kako je saopšteno iz Unije poslodavaca, cilj događaja koji organizuju već šestu godinu zaredom je promocija primjera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

Predsjednik UPCG Predrag Mitrović istakao je da efektivnim upravljanjem, koje je u skladu sa društvenom odgovornošću, crnogorske kompanije ulažu i vode računa o svojim zaposlenima, o životnoj sredini i zajednici u kojoj posluju.

“Na taj način, one obezbjeđuju radna mjesta, podstiču lokalni ekonomski razvoj i razvoj društva, te direktno doprinose napretku i stabilnosti ekonomije”, naglasio je.

Na svečanosti održanoj u Podgorici, dodijeljene su nagrade UPCG za mala, srednja i velika preduzeća, u kategorijama Briga za zaposlene, Briga za životnu sredinu i Briga za zajednicu. Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje UPCG je dodijelila Glavnu nagradu.

“Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju, nagrađena je kompanija Crnogorski telekom, kojoj je UPCG dodijelila Glavnu nagradu za 2019. godinu. Ekspertu za korporativnu komunikaciju u kompaniji Crnogorski Telekom, Matiji Otaševiću, nagradu je uručio Mitrović”, navode u UPCG.

U oblasti Briga za zaposlene za 2019. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobio je Put Gross, dok je u kategoriji srednje preduzeće, nagrada pripala kompaniji Montenomaks C&L.

“Vlasniku kompanije Put Gross Hasanu Ramoviću, kao i izvršnom direktoru kompanije Montenomaks C&L Radovanu Raduloviću, nagradu je uručio generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Duško Zarubica. U kategoriji veliko preduzeće, nagrada nije dodijeljena”, dodaju u Uniji.

U oblasti Briga za životnu sredinu za 2019. godinu, u kategoriji srednje preduzeće, nagrađena je kompanija Regent Porto Montenegro.

Kai Dieckmann, generalnom direktoru, nagradu je uručio Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave Crne Gore. U kategoriji srednje i veliko preduzeće, nagrade po ovoj kategoriji nisu dodijeljene”, ističu u UPCG.

U oblasti Briga za zajednicu za 2019. godinu, nagrada u kategoriji malo preduzeće pripala je kompaniji Poliklinika dr Vuksanović. Osnivačici i direktorici kompanije Milici Vuksanović, nagradu je uručio Mugoša. U kategoriji srednje preduzeće, nagrade su pripale kompanijama Kalamper, Neregelia i Jugopetrol.

“Vlasniku kompanije Kalamper Elviru Kalamperoviću kao i Tamari Žugić, supervizoru kvaliteta u kompaniji Neregelia, nagradu je uručila Vesna Simović Zvicer. Referentu marketinga u kompaniji Jugopetrol Vanji Abramović nagradu je uručila Anđela Gajević, načelnica Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom – ispred Direktorata za investicije, razvoj MSP i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije”, kazali su iz Unije.

U kategoriji veliko preduzeće, nagrada je dodijeljena kompanijama MTEL, CEDIS i Podgorička banka.

Samu Jovićeviću, izvršnom direktoru za komercijalne poslove i zamjeniku glavnog izvršnog direktora u kompaniji Podgorička banka, nagradu je uručila Gajević, dok je šefici Službe za korporativne komunikacije u kompaniji CEDIS Mariji Jovović i pomoćnici direktora za marketing i razvoj servisa kompanije MTEL Milici Raičević nagrade uručila Suzana Radulović, generalna sekretarka UPCG”, navode u Uniji.

Javni konkurs za Nagrade UPCG za DOP bio je otvoren od 7. do 24. novembra, a prijave su mogle da podnesu sve kompanije registrovane u Crnoj Gori. Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Send this to a friend