Ekonomija

UPCG dodjeljuje nagrade za društveno odgovorno poslovanje

Unija poslodavaca Crne Gore UPCG je raspisala konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja DOP, pod nazivom “UPCG nagrade za DOP”.

Konkurs UPCG je otvoren od 25. septembra do 25. oktobra 2018. godine, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Iz UPCG je najavljeno da će svečana dodjela nagrada biti održana u decembru 2018. godine.

“Cilj “UPCG nagrada za DOP” je promocija primjera dobre prakse DOP-a u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav
pristup poslovanju”, istakli su u UPCG.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno 10 nagrada, i to za poslovanje u sljedećim oblastima DOP-a:

(1) briga za zaposlene;

(2) briga za životnu sredinu;

(3) briga za zajednicu.

Takođe, jednom preduzeću koje je najbolje inkorporiralo DOP po sve tri navedene oblasti, UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

“UPCG nagrade za DOP” se dodjeljuju u tri kategorije: mala preduzeća (do 50 zaposlenih); srednja preduzeća (do 250 zaposlenih); velika preduzeća (preko 250 zaposlenih).

Od pristiglih prijava Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast DOP-a (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu) i u svakoj kategoriji (mala, srednja i velika preduzeća).

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane. Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 1. januara 2018. godine. Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti sa web sajta UPCG: www.poslodavci.org .

Send this to a friend