Ekonomija

UPCG i ZZZCG brine odlazak mlađeg i visokokvalifikovanog stanovništva

Sa sastanka

Uniju poslodavaca i Zavod za zapošljavanje Crne Gore brine odlazak radno aktivnog stanovništva – prvenstveno mlađeg i visokokvalifikovanog – premа inostranim tržištima.

To je istaknuto tokom današnjeg sastanka kada su predsjednik UPCG Predrag Mitrović i direktor ZZZCG Suljo Mustafić, dogovorili potpisivanje Sporazuma o saradnji kojim će dugogodišnja uspješna saradnja UPCG i ZZZCG u oblasti promocije preduzetništva i podsticanja zapošljavanja uskoro biti i dodatno formalizovana.

Na sastanku održanom na inicijativu UPCG, razgovaralo se o stanju na tržištu rada, aktuelnostima u oblasti ponude i tražnje radne snage, deficitarnim zanimanjima, mjerama aktivne politike zapošljavanja u Crnoj Gori, kao i načinima za njihovo efikasnije sprovođenje.

“Odlazak radno aktivnog stanovništva – prvenstveno mlađeg i visokokvalifikovanog – premа inostranim tržištima, pitanje je koje su predstavnici UPCG i ZZZCG označili kao posebno zabrinjavajuće i kao takvom mu posvetili dodatnu pažnju. U tom dijelu, zvaničnici UPCG i ZZZCG su najavili nastavak razgovora i dodatne konsultacije, uz širi krug partnera, a sve u cilju iznalaženja modela koji će najbolje odgovoriti problematici daljeg odliva radne snage, a time i rješavanju ovog važnog ekonomskog pitanja”, navodi se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Čudno neće da beru breskve a tako dobra dnevnica i po neka zmija!!!😂😂😂

Lipovo
Gost
Lipovo

I Pedja I Suljo se ,,probudisse,, Gdje ste bili do sada, ili je neko drugi radio Vass posao?

Kontraš
Gost
Kontraš

Pa što očekujete, kada je starosna granica 67 godina. Treba da čekaju dok neki deda ili neka baka ne pođu u penziju, da se oslobodi radno mjesto?

Coa
Gost
Coa

Neka neka bice jos gore. Pojedini privatnici su stekli milione na racun jeftine radne snage. Bice nam kao u Hrvatskoj. Ostali su za 10 godina bez 500 000 radnika (250 000 ih otislo vani a 250 000 u penziju)

Bnjj
Gost
Bnjj

A šta očekujete plate su mizerne da rade za 200,300e od te plate se ne može živjet u Cg

Send this to a friend