Ekonomija

UPCG: Minimalna zarada od 250 eura bi povećala troškove privrednika 

Upravni odbor Unije poslodavaca smatra da bi minimalna zarada od 250 eura povećala troškove privrednika što bi
ugrozilo njihovu dalju poslovnu egzistenciju.

UP je na sjednici ocijenila prihvatljivim prijedlog Vlade Crne Gore uvećanje minimalne zarade za 15 odsto, odnosno sa 193 na iznos od 222 eura.

“To će povećati troškove rada, ali će se ono konsolidovati na nivou većih zarada (iznad minimalne) u smislu smanjenja troškova poslovanja na ime zarada, budući da je u korist poslodavaca predloženo smanjenje doprinosa za zdravstveno osiguranje za dva odsto, odnosno skoro 50 odsto u odnosu na važeću stopu od 4,3 odsto”, navode iz Unije poslodavaca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Pa šta ako bi povećala interes drzave nisu samo bogataši nego valjda i radnici, da bi upcg bila zadovoljna treba uvest robovlasništvo tu vam je trošak 0 i250 je mala plata minimum 300e a da vas država oslobodi nekih poreza. Rumunija je povećala plate da bi zadržala stanovnike da plaćaju porez i troše najgore za drzavu je kad nema stanovnika… Više »

Velimir
Gost
Velimir

Zato radnika skoro i nemamo!
Svi nešto švercujemo,valjamo i krademo!

La prinćipesa
Gost
La prinćipesa

Ugrozilo bi lizing za BMW-ja i jahtu. Bolje neka rade za džaba, toko će imati siguran posao.

Slavko
Gost
Slavko

Zar mi kao LIDERI ne mozemo da podnesemo to? Dje idu silni milioni od akciza na gorivo, cigare, alkohol… Od najskuplje struje u regionu? Dps sve sebi stavio i dzep a Crnogorci i dalje imaju platu manju od Albanaca. Lideri smo!

marko
Gost
marko

Kako ovi dzabalebarosi imaju obraza da zakidaju sirotinju za minimalno povecanje crkavica??? Objavite im imena da vidimo ko su ti junaci koji se junace nad sirotinjom?!

bob
Gost
bob

NAJBOLJE JE DA SE RADNICIMA UKINU PLATE DA BI SE ZASTITILI POSLODAVCI,PA KAD POSTANU MILIJARDERI ONDA NEKA UPLACUJU MINIMALCE SVOJIM RADNICIMA,I NEKA IM UVEDU RADNO VRIJEME!

Aloalo
Gost
Aloalo

Kad su nesposobni neka se batale gazdovanja nego u segrte. Poslodavac?? Hm.

B. D
Gost
B. D

Zbog ovih u Crnoj Gori živi sve manje ljudi i ovo su najveći neprijatelji države!

Muljko
Gost
Muljko

Dobro…pa kako to onda da na zapadu ima privatnika i mahom su svi milioneri?

Deka
Gost
Deka

Generalno su cijene u Crnoj Gori na nivou Evropskih čak u nekim segmentima i veće. Znači po tom osnovu prihodi privrednika su barem isti ako ne i veći zbog mnogih olakšica. Ne razumijem zašto plate moraju biti manje 4-5 puta od Evropskih. Ko to može jasno danam objasni?

Deka
Gost
Deka

Pa evo i gorivo skoro najskuplje u Evropi.

milisav
Gost
milisav

Cijene su nam iste kao u Italiji možda mala razlika samo što je njima prosečna godišnja plata 38 000 e na sjeveru i Jugu nešto manje ali daleko od nas!

Stari
Gost
Stari

Cuvajte privrednike nego sta a ta minimalna 150 dosta je.Mnogi ni toliko ne zasluzuju.
Liderski nema sta

Nikoleta
Gost
Nikoleta

Ko zivi sa 193 eura treba mu dati neku nagradu

Ekolog
Gost
Ekolog

Niko ili skoro niko u CG ne radi za 193 eura.To je prevara napravljena da je vuk sit i ovce na broju.Privreda zadovoljna jer placa doprinose na 193 e. a drzava jer im privrednike u saci .Zasto se sindikat i privreda na zalazu za posten odnos gdje ce se placati doprinosi na puni iznos plate i gdje bi se smanjile… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Nazalost na severu ima da rade za tu platu verovao ili ne

Ukrasite mi ime
Gost
Ukrasite mi ime

Morali da ima kkuvara mesara trgovaca konobara moraju li da imaju školu moraju li ti isti da žive stvaraju porodicu međe da žive završiš školu on te primi sezonski pola godine za 250 niti eura pa ti se hrani stići porodicu obezbijediti sebi krov na glavom i nedaj bože auto krevet i stolicu moš jest sa koljena

Brko
Gost
Brko

Molimo Vas smanjite minimalac 60 eurica zastitite jadne privrednike !

Send this to a friend