Ekonomija

Upozorenje na lažnu Facebook stranicu Erste banke

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se nova lažna stranica koja se predstavlja kao Erste banka, a cilj joj je prevara korisnika i krađa njihovih ličnih podataka.

“Ukoliko korisnici ove društvene mreže dobiju poruku sa obavještenjem da su osvojili nagradni vaučer i sa zahtjevom da pošalju svoje lične podatke, nikako to ne treba da rade jer je u pitanju prevara”, navode u banci.

Erste banka, ističu, od klijenata nikada neće tražiti da šalju lične podatke (npr.  fotografišu lična dokumenta, naprave selfie) i pošalju ih putem društvenih mreža ili emailom.

“Savjetujemo klijentima da budu veoma oprezni na internetu i prilikom korišćenja mobilnih uređaja i aplikacija, kao i da se pridržavaju svih bezbjednosnih preporuka. Više o bezbjednosti na internetu možete pročitati na ovom linku. Ako primijete bilo kakve sumnjive poruke, građanima preporučujemo da prijave lažnu stranicu Facebooku. Dodatno, prevara se može prijaviti  i nacionalnom CIRT-u (Tim za odgovor na računarske incidente)”, saopštreno je iz ove banke.

Erste banka je prijavila ovu lažnu stranicu i pokušaj prevare CIRT-u.

S.Đ.

Send this to a friend