Ekonomija

Uprava policije: Nijesmo zabranili Prvomajsku protestnu šetnju

Zgrada Uprave policije

Podgorička policija nije zabranila održavanje Prvomajske protestne šetnje u organizaciji Unije slobodnih sindikata Crne Gore, saopštili su večeras iz Uprave policije.

<<<Otkazana Prvomajska protestna šetnja Unije slobodnih sindikata<<<

USSCG saopštila je ranije danas da ih je Centar bezbjednosti Podgorica obavijestio da neće biti omogućena najavljena maršruta Prvomajske protestne šetnje i obraćanje njihovog predstavnika ispred zgrade Vlade, te je Izvršni odbor Unije obavijestio građane da se ona otkazuje.

Uprava policije to je demantovala.

“Javno okupljanje je prijavljeno Centru bezbjednosti Podgorica od strane organizatora i odgovornog lica i navedeno je da će se javno okupljanje održati 1. maja od 9.30 do 12 časova na platou Trga Argentino. U prijavi je navedeno da će ušesnici krenuti u protestnu šetnju Ulicom Slobode, te Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog pored zgrade Skupštine, zatim je iz ulice Stanka Dragojevića planirano da uđu u ulicu Karađorđevu pored zgrade Vlade, gdje bi se ušesnici protestne šetnje zadržali radi održavanja govora. Takođe, u prijavi je navedeno da je planirano da protestnu šetnju prati vozilo sa razglasom sa kojeg bi se emitovala muzika i poruke. Protestna šetnja bi se završila na Trgu Argentino”, naveli su u Upravi policije.

Kako ističu, njihovi službenici su organizatora protestne šetnje informisali da im neće biti dozvoljen prolazak kroz ulicu Karađorđevu, pored zgrade Vlade, jer je Zakonom o javnim okupljanima predviđeno da se javno okupljanje mora održati na udaljenost od 10 metara od štićenog objekta – odnosno zgrade Vlade, dok je prolazak pješaka pješačkom zonom ispred nje dozvoljen.

Rukovodiocu javnog okupljanja Srđi Kekoviću je, dodaju, policija sugerisala da mogu doći do raskrsnice Karađorđeve i ulice Stanka Dragojevića, koja je udaljena oko 10 metara od zgrade Vlade.

“Nakon toga Centar bezbjednosti Podgorica je telefonskim putem obaviješten od strane organizatora da su odustali od javnog skupa u pokretu i da će javno okupljanje početi na Trgu Argentino, gdje će se i završiti”, naglasili su u Upravi policije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Mogao si Keković povest te ljude na kafu u Forum svi biste sjeli na terasi da ne blokiraš ulice

smet
Gost
smet

Niste je zabranili u globalu, ali jeste zabranili da se seta kuda je najavljeno. Saberi/oduzmi, zabranili ste ga!

Haj
Gost
Haj

Da se otvori apetit prije rostiljanja.

Komsija
Gost
Komsija

Oce li Janko i Miodrag da setaju …?

Send this to a friend