Ekonomija

Uprava Tosčelika: Nema otpuštanja radnika

Odgovarajući na izjavu Sindikata Željezare Tosčelik da se ukidanjem treće smjene želi napraviti vještački višak zaposlenih, Uprava te kompanije je naglasila da se neće dogoditi nikakvo otpuštanje radnika.

<<<Sindikat Tosčelika: Ukidanjem treće smjene stvara se vještački višak zaposlenih<<<

Uzrok ukidanja je, kako kažu, situacija na tržištu.

“Kao što je poznato, kompanija Toščelik Special Steel proizvodi kvalitene, legirane celike. Naša kompanija većinu svojih proizvoda prodaje na tržištima Njemačke i Italije. Međutim, u Njemačkoj i Italiji postoji veliki pad na tržištu, što čini gotovo 70 odsto evropske industrije alatnih strojeva u prvoj polovini godine. Pad tržišta u Njemačkoj iznosi 22 odsto, a u Italiji 31 odsto. Budući da se oslanjamo100 odsto na industriju alatnih strojeva, naša kompanija je direktno pogođena. S obzirom na trenutnu situaciju, kao i zbog nedostatka narudžbi, prinuđeni smo da ukinemo noćnu smjenu u pogonu Kovačnica”, kazali su oni.

To je razlog, kako dodaju, zbog kojeg su otkazali noćnu smjenu u Kovačnici i zamolili sve radnike da rade u prvoj i drugoj smjeni.

“Želimo napomenuti da je noćna smjena ukinuta samo u Kovačnici, dok će drugi pogoni nastaviti da rade kao i do sada. Takože, želimo napomenuti da je ukidanje noćne smjene u Kovačnici trenutno, a trajaće do poboljšanja stanja na tržištu. Nikakvo otpuštanje radnika nije dovedeno u pitanje”, poručili su iz Uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

A Turcima je ,,drzzanje rijechi,, kao snijeg u avgustu.

Bnjj
Gost
Bnjj

Tragedija Cg ekonomije sva država ima samo nekoliko fabrika u taj nesrećni Nk ako ostaneš bez posla teško možeš drugi naći

Khftikvc
Gost
Khftikvc

Da vjerujemo da će oko 4-5 000 evra spasiti fabriku, ha ha ha

Send this to a friend