Ekonomija

Uprava za inspekcijske poslove od početka turističke sezone izvršila skoro tri hiljade kontrola

Foto: Mediabiro

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) je od početka sezone izvršila skoro tri hiljade kontrola i izdala 1.040 prekršajnih naloga, saopštila je glavna tržišna inspektorka Marina Radulović.

Ona je agenciji Mediabiro kazala da im je uz redovne kontrole fokus i na poštovanju propisanih epidemioloških mjera.

Radulović je rekla da je od početka sezone izdato 1.040 prekršajnih naloga što je u iznosu od 330 hiljada eura.

“To jedna velika cifra, ali naš cilj nije represivno da djelujemo, ali mi smo primorani pogotovo u onim situacijama kada zateknemo rad bez odobrenja, neprijavljene radnike, neposjedovanje prijave trgovine”, navela je Radulović.

Ona je, govoreći o kontroli poštovanja epidemioloških mjera, napomenula da su njihovi inspektori konstatno na terenu i da prate poštovanje preporučenih mjera.

“Svjesni smo da postoji veliki broj turista u svim opštinama i svjesni smo da su gradjani i turisti umorili od poštovanja mjera”, kazala je Radulović.

foto: Mediabiro

Ona je dodala da inspektori nailaze na nepravilnosti kao što su nenošenje maske, nedržanje distance, organizovanje skupova koji nijesu dozvoljeni.

“U tom dijelu naši inspektori djeluju represivno i mi smo tu izrekli veliki broj kazni i zabranili smo rad nekih objekata koji su kršili mjere”, kazala je Radulović.

Uprava za inspekcijske poslove, kako je rekla, apeluje na sve privredne subjekte da se pridržavaju mjera i da ih poštuju kako bi Crna Gora što prije izašla iz krize izazvane koronavirusom i uspješno završila turističku sezonu

Radulović je napomenula da su inspektori UIP-a na terenu od 12. jula u svima primorskim opštinama.

“Pomenula bih da su tu Turstička, Tržišna, Inspekcija rada i Zdravstveno-sanitarna inspekicija koje uz svoje redovne nadležnosti prate poštovanje epidemioloških mjera”, kazala je Radulović.

Ona je rekla da se na primorju nalazi oko 70 inspektora koji su raspoređeni po smjenama.

“U jednoj opštini su 15 dana i onda pravimo rotaciju inspektora. Trenutno u Budvi ima 15 inspektora koji svakog dana kontrolišu po određenim ekipama”, kazala je Radulović.

Send this to a friend