Ekonomija

Uprava za katastar donijela rješenje da ulcinjsku Solanu upiše kao državnu imovinu

Ulcinjska Solana

A.O.

Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je rješenje kojim se dozvoljava da se ulcinjska Solana “Bajo Sekulić” upiše kao državna imovina, i da je Vlada Crne Gore jedini nosilac prava raspolaganja, saznaje CdM.

Podsjećamo da je Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte na sjedici održanoj 21. jula ove godio donio odluku po kojoj je Solana postala državna imovina.

<<<Krivokapić: Ulcinjska solana je stalna državna svojina Crne Gore<<<

U rješenju u koji je CdM imao uvid se navodi da je Uprava za katastar i državnu imovinu odluku donijela na osnovu Zakona o džavnom premjeru i katastru, Zakona o svojinsko-pravnim odnosima, Zakona o upravnom postupku.

“Uprava za katastar i državnu imovinu Crne Gore dostavila je Područnoj jedinici Ulcinj Mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne investicije na dalji postupak i odlučivanje i to upisa prava svojine na ime Države Crne Gore na nepokretnostima upisanim u A list lista nerpokretnosti broj 182 KO Ulcinjsko Polje. Uvidom u navedeno Mišljenje je utvrđeno da je Savjet za privatizaciju i kapitalne investicije, utvrdio da u postupku privatizacije Solane “Bajo Sekulić” Ulcinj sada u stečaju, nije plaćena tržišna naknada za nepokretnosti iz lista nepokretnosti broj 182 KO Ulcinjsko Polje. Uvidom u list nepokretnosti broj 182 KO Ulcinjsko Polje od strane ovog organa je utvrđeno da je KO Solana Bajo Sekulic” Ulcinj u B list upisana kao korisnik zemljišta odnosno nepokretnosti upisanih u A listu”, navodi se između ostalog u rješenju u koji je CdM imao uvid.

Dalje se dodaje da je na osnovu Zakona o svojinsko-pravnim odnosima propisano da zemljište za koje u postupku privatizacije ili stečaja nije plaćena tržišna naknada ostaje u svojini države na kome vlasnici objekta imaju pravo preče kupovine ili pravo prečeg zakupa, kao i da mišljenje da li je plaćena tržišna naknada u postupku privatizacije daje organ nadležan za poslove privatizacije, a u postupku stečaja nadležni privredni sud.

Protiv ove odluke može se podnijeti žalba Ministarstvu dinansija i socijalnog staranja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maršal Tito
Gost
Maršal Tito

Oce li Flamingosi morat bit Srbi i ic u SPC 😂😂😂

Miki
Gost
Miki

Bravo za direktora Koču Djurišića, patriota je i voli Crnu Goru! Ja sam Crnogorac ali sam realan.

pff
Gost
pff

ne sprdaj se kad tu osobu nazivaš patriotom

Savo
Gost
Savo

Jedva cekam da mi iz drzave plate akcije Solane po cijeni kojoj sam ih ja kupio, posto oni privatnu svojinu nacionalizuju.

Danbo
Gost
Danbo

Čudi me da je nijesu upisali na ovu sektu SPC.

Olujko
Gost
Olujko

A s države će je za koji dan prenijeti na SPC, poput Cetinjskog manastira. Judy go home!

Šnjof
Gost
Šnjof

Interpelacija flamingosa po kratkom postupku

Zoro
Gost
Zoro

Da nećete i ovdje jedan hram?

Ćoško
Gost
Ćoško

Ha! Bogami moguće

Floro
Gost
Floro

I treba

Send this to a friend