Ekonomija

Upravni odbor podržao rad Privredne komore u 2018.

Zgrada PKCG

Upravni odbor Privredne komore Crne Gore utvrdio je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora, održanoj u Javnom preduzeću Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, na izvorištu Bolje sestre, predloge Izvještaja o radu te asocijacije za 2018. godinu, kao i finansijski izvještaj.

Privredna komora saopštila je da se na taj način uključila u obilježavanje Svjetskog dana voda, posebno imajući u vidu značaj kompanije domaćina za rješavanje problema vodosnabdijevanja crnogorskog primorja i intenzivan razvoj turizma.

“Regionalni vodovodni sistem je najveći realizovani infrastrukturni projekat u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti i druga po vrijednosti investicija od oko 107 miliona eura. To je kompleksan tehničko-tehnološki sistem, koji obuhvata Vodozahvat „Bolje sestre“, četiri pumpe, pet trafo i dvije hlorne stanice, 25.000 m³ rezervoarskog prostora u 15 objekata, 135 km cjevovoda, 90 km optičkog kabla, 20 distributivnih odvojaka, hidrotehnički tunel „Sozina“ dužine 4,2 km i više od 400 manjih objekata”, naveli su u PKCG.

Vodozahvat Bolje Sestre je, kako dodaju, najveći na Mediteranu izgrađen tokom posljednjih 25 godina.

“Voda sa ovog izvorišta je visokog kvaliteta i pripada klasi A1”, naglasili su u Privrednoj komori.

Članovima Upravnog odbora prikazan je film „Kako je nastao projekat koji je promijenio Crnu Goru“.

“Najznačajniji svjetski hidrogeolozi uvrstili su ovo vodoizvorište na listu UNESCO od značaja za globalno vodosnabdijevanje, što nama mnogo znači za izvoz vode”, rekao je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

Sjednicu je vodio predsjednik Upravnog odbora i Privredne komore Vlastimir Golubović, a u radu su pored članova učestvovali predsjednik Skupštine te asocijacije Vojo Banović, potpredsjednici Ljiljana Filipović, Ivan Saveljić i Danilo Gvozdenović, te generalni sekretar Pavle D. Radovanović.

Na sjednici su donijete i odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Stručne službe Privredne komore Crne Gore, osnivanju odbora udruženja i raspisivanju izbora za njihove članove. Izmijenjene su odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i sudija suda časti, te o listi arbitara Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore.

Send this to a friend