Ekonomija

Uprkos blokadi, Regionalni vodovod isporučuje 90 odsto više vode

Aleksandar Cerović

Iako se ljetnja turistička sezona gotovo okončala, potreba za pojačanom isporukom vode iz regionalnog vodovodnog sistema je konstantna, tako da se na današnji dan iz ovog sistema isporučuje 90 odsto veća količina vode nego u istom periodu prošle godine, izjavio je Aleksandar Cerović, glavni inženjer za distribuciju u Regionalnom vodovodu.

Naime, usljed smanjene izdašnosti i pogoršanog kvaliteta vode iz lokalnih izvorišta u opštini Kotor, Vodovod Kotor preuzima iz regionalnog vodovodnog sistema 220 l/s, što znači da se vodosnabdijevanje opštine Kotor dominatno oslanja na ovaj sistem.

Na ovaj način, osigurano je kvalitetatno i nadasve sigurno vodosnabdijevanje stanovnika opštine Kotor, što dodatno ukazuje na apsolutnu opravdanost postojanja jednog ovakvog sistema, i to ne samo tokom ljetnje turističke sezone, već tokom cijele godine, budući da tokom posljednjih godina bilježimo kontinuirani rast potražnje za vodom van ljetnje turističke sezone.

Ovim se potvrđuje da su realizacijom vizije Vlade Crne Gore da istraje na realizaciji ovako važnog projekta, koji je se za svega osam godina nametnuo kao generator razvoja Crnogorskog primorja, stvoreni svi uslovi za normalan život i buduća velika ulaganja u turističku privredu na ovom području.

Koristim priliku da se zahvalim kolegama koji u vanredno stresnim uslovima uzrokovanim blokadom koja traje već 59 dana, sa maksimalnim zalaganjem i predanošću omogućili da Regionalni vodovod normalno funkcioniše i bude pouzdan partner loklani vodovodnim preduzećima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

U POLA BOKE JE SO U GLAVU,PA NIKOME NISTA,TO VAM JE OD RANJA PRESLO!

Gradjanin
Gost
Gradjanin

A dje su plate zaposlenim? Drzite hvalospjeve a firma u rasulu

Pjer
Gost
Pjer

Samo jos da kazete kome alo pola Boke so u cesme sram vas bilo

luka
Gost
luka

Tebi je so u glavu

Send this to a friend