Ekonomija

URA: Državna agencija potvrdila naše navode, Orlandić dovodi putnike u opasnost

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) je juče potvrdila autentičnost dokumenta koji smo objelodanili čime su samo stavili pečat na naše tvrdnje a demantovali Danila Orlandića, stoji u odgovoru Građanskog pokreta URA na jučerašnje Orlandićevo reagovanje, nakon što je ova stranka objelodanila procurjeli dokument u kojem se konstatuju znatna oštećenja na pisti aerodrome i mogućnost izlijetanja vazduhoplova sa piste.

“Da se Orlandić služi grubim neistinama juče je potvrđeno preko autentičnog dokumenta koji smo objelodanili, a u kojem stoji da je pista Aerodoroma Tivat u zabrinjavajućem stanju i da je prijetnja po bezbjednost putnika, službenika i avio saobraćaja. Osim toga saznali smo i da je Orlandić zbog zanemarivanja ovakvog stanja na pisti aerodrome do sada plaćao nekoliko kazni agenciji, što još više potvrđuje naše jučerašnje tvrdnje iznijete na konferenciji za novinare”, navode u Građanskom pokretu URA.

“Argumentovane kritike i dokaze da je infrastruktura aerodroma Crne Gore u lošem stanju Danilo Orlandić po uzoru na svoju partijsku bazu vidi kao ‘pokušaj kompromitacije države Crne Gore i ugrožavanje njene rastuće ekonomije’. Nije URA gospodine Orlandiću pisala dokument o katastrofalnom stanju Aerodroma Tivat, već nadležna državna agencija (ACV). Mi smo kao odgovorni politički subjekt samo objelodanili javnosti ono što ste vi skrivali i zbog čega ćete vjerovatno krivično odgovarati”, poručuju Orlandiću iz URE.

Kažu i da da je katastrofalno stanje piste Aerodroma Tivat, nespretno u jučerašnjem reagovanju potvrdio i sam Orlandić navodeći su te promjene na pisti uočili, da nijesu do sada ništa učinili povodom toga i da se i dalje administrativno pripremaju za sanaciju.

“Svojim reagovanjem Danilo Orlandić je pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja i da nema potrebne moralne i stručne kapacitete, što nas i ne čudi ako imamo u vidu da se radi o partijskom uhljebu parazitske stranke. Orlandić je samo jedan iz plejade tatinih sinova koji već godinama mijenja državne funkcije od šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, preko pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i raznih savjetničkih mjesta do pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Ono što ne shvata mlađi Orlandić jeste da aerodromi nijesu igračka i da se tako važnim državnim resursom ne može upravljati na netransparentan i neodgovoran način dovodeći u pitanje bezbjednost saobraćaja i živote putnike”, naglašavaju iz URE.

Ponavljaju da su dokument objelodanili jer imaju odgovornost kao politički subjekt i zabrinuti su za sigurnost i živote putnika i zaposlenih na Aerodromu Tivat.

“Nastavićemo da se bavimo istraživanjem ovog problema i insistiraćemo na odgovornosti onih koji su doveli u pitanje bezbjednost putnika, zaposlenih u aerodromu Tivat i zaposlenih u aviokompanijama a čime su ugrozili i imidž Crne Gore kao turističke destinacije”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makse
Gost
Makse

A, evo jes, svaki dan se prevrnu po dva tri aviona u Tivat.

Branko i Branka
Gost
Branko i Branka

Što je ovo? Ko su ovi?

Send this to a friend