Ekonomija

URA poručuje da je DPS sezonu u Ulcinju sveo na 20 dana

DPS i njeni sateliti trideset godina sistemski rade na devastaciji turističke ponude i skraćenju sezone, tako da su ulcinjski turizam sveli na život na aprate i doveli do toga da špic sezone traje 20 dana, saopštili su  iz ulcinjskog odbora URA.

“Nakon što je rečeno da je dug Opštine Ulcinj 53 miliona eura, ništa više ne može iznenadi građane Ulcinja kada je rječ o politici  DPS-a i njegovih satelita, pa ni to da je ova sezona bolja nego prošla, iakonema ni deset dana da je uhavtila zamah”, istakli su oni.

Kažu da je ulcinjska javnost čekala sedmi  avgust kako bi se lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem oglasila o turističkoj sezoni, pritom nastavljajući praksu paušalnog i subjektivnog procjenjivanna stvari, ne objavljajući nijedan zvaničan podatak, pritopom zaboravljajući poštapalicu koji ponavljaju kao papagaji svake godine da je sezona 5 odsto bolja nego lani.

“Onako olako, kao iz džepa su izvadili tezu da je ovo bolja sezona od prošlogodišnje. Narodski rečeno, ovo je ruganje građanima koji su uložili ogromna sredstva na poboljšanje turističke ponude grada, a morali su čekati avgust mjesec da bi ona konačno pocela”, tvrde u URA.

Kako isticu, od kada je DPS na vlasti, sezone traju sve kraće i kraće.

“Krajnje je neodogovorno da nema zvaničnih podataka o noćenjima, prihodima od borvišne takse i da se tek tako olako prisvajaju individualne aktivnosti građana koji bez podrške institucija spašavaju što se spasiti može”, navode oni.

Dodaju da je ulcinjska javnost prije nekoliko dana saznala da je Opština dužna 53 miliona eura, a ako se tome doda da je Opština izgubila ingerencije u planiranju prostora onda nema mjesta za bilo koju riječ hvale.

“Ipak vjerujemo da sve ovo što nadležni saopštavaju zapravo otvara novi horizont posmatranja naše zbilje i konačnog otrežnjenja koje mora doći a nakon kojeg ce početi neka nova era za Ulcinj i njegov turizam”, zaključili su iz ulcinjskog pokreta URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Starac Focco
Gost
Starac Focco

a dje je ona munja od dritana, kad ga ulcinjani toliko vole,da “spasi” sezonu.izgleda da ga rakccevici visse vole od ulcinjana.kakav prevarant!

Strijelac
Gost
Strijelac

Odmorite malo, vrućina je!Mislio sam da je Medojević, unikat, ali Abazović ga, malo po malo sustiže i prestiže, ako nastavi ovim tempom, ostaviće ga za koplje.

dali
Gost
dali

Podjite do ulcinja pa ćete vidjeti .Pitajte vlasnike kuća kako su prošli ,vlasnike restorana .Normalno kad se spustite na malu plažu čini vam se da je sezona ekstra ali nije to pokazatelj .Nije samo Ulcinj u lošoj situaciji pogledajte Bar ulice kao u sred zime ,nema gužvi a samo jedna stvar prošle godine od Bara do Sutomora kolone ,trebalo je… Više »

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A prije neki dan pisalo u ulcinj dnevno posjeti 100 hiljada…. Pa dogovorite se

Pravican
Gost
Pravican

A sto Ulcinj samo?

Send this to a friend