Ekonomija

URA: Rast nezaposlenih u Beranama

Polugodišnji izvještaj Zavoda za zapošljavanje ZZZ pokazao je da je u Beranama broj nezaposlenih porastao sa 2,8 hiljada u junu prošle godine na sadašnjih šest hiljada, što je poražavajuće, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija URA.

Predstavnik beranskog Odbora pokreta URA, Sonja Đukić-Šarić, kazala je da je po tim podacima broj nezaposlenih značajno veći od broja zaposlenih u Beranama i iznosi 4,5 hiljada, pa stopa nezaposlenosti u tom gradu iznosi 55 odsto.

“Sposobnost državne vlasti i novog rukovodstva ZZZ-a da se uhvate u koštac sa velikim problemom nezaposlenosti u Crnoj Gori, najbolje se vidi u ovim podacima. Nezaposlenost raste, odgovorni zarivaju glavu u pijesak, a građani Berana žive na aparatima”, navela je Đukić-Šarić u saopštenju.

Ona je rekla da su iz ZZZ-a kao razloge za veliki procenat nezaposlenosti u tom gradu naveli sve, odnosno prijavljivanje srednjoškolaca i visokoškolaca, prestanak prava na naknade za majke sa troje i više djece, prijavljivanja po osnovu sticanja materijalne pomoći, izuzev onog realnog – da u Beranama već decenijama nema otvaranja novih radnih mjesta.

“Trodecenijska državna vlast uništila je svaki industrijski pogon u gradu, na ulice ostavila hiljade gladnih radnika, a i dalje ih nije sramota da iznose ovakve podatke. I to pokušavaju da opravdaju smiješnim razlozima. Mogli su navesti i da je ljeto bilo ekstremno vruće, pa je i zbog toga stopa nezaposlenosti rasla u Beranama. Tada bi njihova opravdanja zvučala realnija od ovih koje navode”, navela je Đukić-Šarić.

Ona je zaključila da su prevareni i poniženi građani Berana izgubili svako moguće povjerenje u državne funkcionere i da će znati to da pokažu na prvim nastupajućim izborima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smiljo
Gost
Smiljo

Jesu li nezaposleni porasli ili je naslov, ipak, morao biti drugaciji?
Ali, nije vam se cuditi,kad nekoga pismenog zaposlite bice bolje.Ionako prepusijete od nesrecnih DN 90% sadrzaja

Send this to a friend