Ekonomija

URA: Vrijeme da se smanje  porezi i doprinosi na zarade u Crnoj Gori

Za podršku malom i srednjem biznisu u Crnoj Gori treba postepeno smanjivati poreze i doprinose  sa sadašnjih 67%  na ispod 50 odsto do 2030. godine  uz beskompromisno rješavanje problema sive ekonomije, kazali su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su ovu mjeru, kako navode, predstavili u svom ekonomskom program “Posao za sve” a  na ovaj način bi se, smatraju iz ove stranke smanjilo poresko opterećenje privrede i omogućio novi investicioni ciklus domaćim preduzetniima.

“Ovu mjeru bi pratio društveni konsenzus da svi moraju plaćati porez i da se uvodi nulta telarancija za neplaćanje poreza. Godinama slušamo kako je Crna Gora siromašna zemlja. A to naprosto nije tačno! Nismo bogati, ali nismo ni siromašni. Da odgovorno raspolažemo novcem, imali bismo i pristojno školstvo i pristojno zdravstvo i dostojanstvenu socijalnu politiku. Svi moraju imati odgovoran odnos prema državnim porezima a za to je potrebno i da država postane dobar servis svojim građanima”, smatraju oni.

Navode i da je praksa pokazala da bi smanjenje poreskog opterećenja dovelo do povećanja osnovice za oporezivanje i uvećanja prihoda državnom budžetu, te se sa ovim mjerama treba krenuti što prije, ako postoji odgovornost nadležnih.

Zaključuju da bi Vlada Crne Gore trebala što prije da prihvati ovaj prijedlog i da su spremnost za takvim korakom nagovještavali i ranije.

M.D. 

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
CotoBnjjRajoPrivatnikPetar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo je stravično koja je nezaposlenost u CG i kako su male plate, ovo vlast naročito radi da bi kupovali birače, tragedija

Rajo
Gost
Rajo

URA opet sa saopštenjima. Igraju se momčići politike! Kakva provala neznanja i političke jalovosti!

Coto
Gost
Coto

Vala si Rajo u pravu. Oni svako jutro sjedaju za kompjuter , pa smišljaju kakvo će saopštenje danas dati. Dao Bog da je kiša pa se ne može izać vanka. Da makar ufate nešto žensko !

Privatnik
Gost
Privatnik

Sve su u pravu, ali da zasjednu, povećali bi poreze. Držmo što smo ufatili, ovako je i nekako.

Petar
Gost
Petar

Ovi iz URE kao da su pali sa marsa. Svi bi mi voljeli da budu manji porezi i vece plate. Da li imaju viziju od kojih para bi trebalo da se plaća zdrastvo, školstvo, policija, vojska, sudovi, administracija, dugovi , putevi itd. Koliko pratim kako je u drugim zemljama nasi porezzi su isti pa cak i manji , ali zato… Više »

Send this to a friend