Ekonomija

Uskoro direktna linija Podgorica-Barselona

ilustracija

Aerodromi Crne Gore će učiniti sve da dođe do uspostavljanja direktne linije Podgorica – Barselona, imajući u vidu sve faktore, kao i činjenicu da je Pirinejsko poluostrvo jedno od najznačajnijih tržišta, saopštio je izvršni direktor kompanije, Danilo Orlandić.

Iz Aerodroma Crne Gore su naveli da je Orlandić počeo pregovore o uspostavljanju direktne avio linije Podgorica – Barselona sa predstavnicima kompanije Vueling.

On je, na sastanku u okviru Međunarodnog foruma za razvijanje aviolinija, kazao da je otvaranje tržišta Španije izuzetno važno za crnogorske aerodrome, cjelokupnu privredu i građane, prenosi portal RTCG.

“Kao što sam ranije i najavio, zauzeli smo proaktivan pristup i uspostavili kontakt sa kompanijama sa tržišta za koja smatramo da nijesu dovoljno otvorena. Jedno od najznačajnijih je Pirinejsko poluostrvo i imajući u vidu sve faktore, odlučili smo da učinimo sve da dođe do uspostavljanja direktne linije Podgorica – Barselona”, rekao je Orlandić.

On je dodao da su predstavnici kompanije Vueling zainteresovani da dođe do saradnje.

“U narednom periodu ćemo se ponovo sastati i nadam se dogovoriti tu rutu, koja će siguran sam, biti veoma uspješna”, poručio je Orlandić.

On se na Forumu u Tbilisiju sastao i sa čelnim ljudima poljske kompanije LOT, sa kojom je nedavno dogovorena linija Podgorica – Varšava.

“Avioni te kompanije će šest puta sedmično tokom ljetnje sezone slijetati na aerodrom Podgorica, a Orlandić je sa sagovornicima razmatrao uslove da ta linija postane redovna”, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Iz kompanije su kazali da je Međunarodni forum za razvijanje aviolinija bio prilika da se Orlandić sa saradnicima sastane i sa čelnicima brojnih evropskih aerodroma sa kojima je razgovorao o uspostavljanju saradnje u različitim oblastima.

“Posebni sastanci održani su sa predstavnicima švedskih kompanija koje upravljaju aerodromima u toj zemlji, s obzirom na to da je tržište Skandinavije od posebnog značaja”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Orlandić i direktor za razvoj aerodroma Stokholm Skavsta, Piter Hoslin razgovarali su o modelima buduće saradnje na polju povezivanja Crne Gore i Švedske, ali i u oblasti razmjene iskustava.

On je o istim temama razgovarao i sa Helenom Marten menažerkom za razvoj kompanije Svedavia, u čijem vlasništvu je deset švedskih aerodroma.

Forum za razvijanje aviolinija održava se 15 godine, a ove je okupio preko 550 predstavnika 65 aviokompanija i 250 aerodroma iz cijelog svijeta.

Send this to a friend