Ekonomija

Uskoro direktna linija Podgorica-Barselona

Misteriozna putovanja

Aerodromi Crne Gore će učiniti sve da dođe do uspostavljanja direktne linije Podgorica – Barselona, imajući u vidu sve faktore, kao i činjenicu da je Pirinejsko poluostrvo jedno od najznačajnijih tržišta, saopštio je izvršni direktor kompanije, Danilo Orlandić.

Iz Aerodroma Crne Gore su naveli da je Orlandić počeo pregovore o uspostavljanju direktne avio linije Podgorica – Barselona sa predstavnicima kompanije Vueling.

On je, na sastanku u okviru Međunarodnog foruma za razvijanje aviolinija, kazao da je otvaranje tržišta Španije izuzetno važno za crnogorske aerodrome, cjelokupnu privredu i građane, prenosi portal RTCG.

“Kao što sam ranije i najavio, zauzeli smo proaktivan pristup i uspostavili kontakt sa kompanijama sa tržišta za koja smatramo da nijesu dovoljno otvorena. Jedno od najznačajnijih je Pirinejsko poluostrvo i imajući u vidu sve faktore, odlučili smo da učinimo sve da dođe do uspostavljanja direktne linije Podgorica – Barselona”, rekao je Orlandić.

On je dodao da su predstavnici kompanije Vueling zainteresovani da dođe do saradnje.

“U narednom periodu ćemo se ponovo sastati i nadam se dogovoriti tu rutu, koja će siguran sam, biti veoma uspješna”, poručio je Orlandić.

On se na Forumu u Tbilisiju sastao i sa čelnim ljudima poljske kompanije LOT, sa kojom je nedavno dogovorena linija Podgorica – Varšava.

“Avioni te kompanije će šest puta sedmično tokom ljetnje sezone slijetati na aerodrom Podgorica, a Orlandić je sa sagovornicima razmatrao uslove da ta linija postane redovna”, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Iz kompanije su kazali da je Međunarodni forum za razvijanje aviolinija bio prilika da se Orlandić sa saradnicima sastane i sa čelnicima brojnih evropskih aerodroma sa kojima je razgovorao o uspostavljanju saradnje u različitim oblastima.

“Posebni sastanci održani su sa predstavnicima švedskih kompanija koje upravljaju aerodromima u toj zemlji, s obzirom na to da je tržište Skandinavije od posebnog značaja”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Orlandić i direktor za razvoj aerodroma Stokholm Skavsta, Piter Hoslin razgovarali su o modelima buduće saradnje na polju povezivanja Crne Gore i Švedske, ali i u oblasti razmjene iskustava.

On je o istim temama razgovarao i sa Helenom Marten menažerkom za razvoj kompanije Svedavia, u čijem vlasništvu je deset švedskih aerodroma.

Forum za razvijanje aviolinija održava se 15 godine, a ove je okupio preko 550 predstavnika 65 aviokompanija i 250 aerodroma iz cijelog svijeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izbjeglica
Gost
Izbjeglica

Čija li kćerka, sin, zet, snajka,……. živi u Barceloni od funkcionera?

Putnik
Gost
Putnik

Procitajte komentare putnika o Vuelig kompaniji, sve gore od gorega.

PG_man
Gost
PG_man

Ja sam putnik Vuelinga, letio iz Dubrovnika za Barselonu, nemam pojma o cemu pricas. Potpuno su OK.

Stenoks
Gost
Stenoks

SUPER……….necemo morati vise preko granice DUBROVNOK BARCELONA…….

Iris
Gost
Iris

Najbolje da ne cinis nista, mozda nesto I bude. SD I letenje, jaki strucnjaci.Kao I ostala preduzeca sto oni vode, siguran kiks…

DarkoPrimorac
Gost
DarkoPrimorac

dajte vise ka njemackoj brate: Hannover, Bremen, Hamburg.

Zonjo
Gost
Zonjo

Stuttgart

Aleksa
Gost
Aleksa

Jašta!

Send this to a friend