Ekonomija

Usporen završetak Bulevara Podgorica – Danilovgrad; Sekulić: Otvarati ga neće dok se  ne regulišu imovinsko – pravni odnosi

Završetak radova na Bulevaru Podgorica – Danilovgrad usporavaju neriješeni imovinsko – pravni odnosi. Mještanin Slavko Sekluć tvrdi da mu država nije isplatila ni centa za zemljište koje im je ustupio za ovu saobraćajnicu, te zbog toga ne dozvoljava da se završi asfaltiranje. On u izjavi za CdM kaže Uprava za saobraćaj nije postupila prema rješenju koje mu je izdato prije Nove godine. Sekulić poručuje da se bulevar otvarati neće dok se  ne regulišu imovinsko pravni odnosi.

“Jutros smo na dva sata zatvorili traku. Država ne da mi nije ništa dala nego me obmanjivala. Sedam mjeseci me obmanjuju i neće da plate. Otvarati ga neće dok se ne regulišu imovinski pravni odnosi. Totalna je nezainteresovanost i haos u Upravi za saobraćaj. Presjekli su mi imanje, namjerno su mi uzeli ulaz u staru kuću, a ostalima su ostavili. Direktor Uprave za saobraćaj samo ucjenjuje. Kaže mi sve će mi završiti samo da ga pustim da nastavi radove – što je nelegalno, što mi nije plaćeno, što zamjena nije napravljena. Imam rješenje još od prije Nove godine, a oni po tom rješenju nisu ništa ispoštovali”, kaže Sekulić za CdM.

On naglašava i da primjećuje ni Opština Danilovgrad nije zainteresovana za ovaj slučaj.

“Blokiraćemo put sa obije strane, ako se problem ne riješi, jer zemlja je naša i sa jedne i sa druge strane”, istakao je Sekulić.

Poručuje da će svakodnevno pratiti situaciju i u zavisnosti od toga blokirati put.

“Stavili su neke trake i ja sam ih precrtao. Jutros sam pričao sa rukovodiocima Bemaxa. Oni su tamo parkirali mašine evo desetak dana i plaćaju ležažrinu za njih, a kažu da Uprava za saobraćaj svojim neradom njima nanosi štetu. A štetu će da plate građani”, zaključio je Sekulić u izjavi za CdM.

Ranije su mediji objavljivali da bi Bulevar Podgorica – Danilovgrad trebalo da bude pušten u saobraćaj 13. jula.

A.O.

11

avatar
1000
5
6
0
 
11
Gornje MrkeMarjanSembegarMarkoKoja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gornje Mrke
Gost
Gornje Mrke

Meni su greskom isplatili 30 000 € jer su permutovali broj parcele pa me zvali da im vratim pare.Rekoh im,vi ste mene nagrdili dje kupih auto sto trosi 15 litara goriva.Moze vi valjati ta parcela i ako je udaljena od auto puta jedno kilometar,ajde zdravo.

Sembegar
Gost
Sembegar

E vazda li su kod nas imovinsko pravni odnosi!

Marko
Gost
Marko

Sprdnja sto se čini!!!

Milos bd
Gost
Milos bd

Odma blokirat i prekopat saobracajnicu

Koja
Gost
Koja

Tako je Sekulicu. Ova drzava izvrsi eksproprijaciju tako da uzme koliko njoj treba a to sto ostave dio koji vise nije nizasta jer je uzak i neupotrebljiv to ih ne intresuje. Trebamo svi mi građani da se pobunimo protiv ovakvih zakona i ovakvog postupanja drzave. Pored toga iako imaju drzavno zemljiste i na njemu mogu da rade to nece jer… Više »

Student
Gost
Student

Pustite vi da se to zavrsava treba li svi da trpimo zbog tvog problema gosp Sekulicu to ne moze..ima li nadleznih da ovo rijese ili cemo da cekamo jos zbog jednog covjeka

Koja
Gost
Koja

Treba da se zavrsava ali po zakonu a ne kako ko oce. Jer pravo na privatnu svojinu je veca vaznost od zvoga trpljenja. Pravo svojine je apsolutno a tvoje pravo da se vozis nije.

Marjan
Gost
Marjan

Pravo je svojina, voznja je privilegija koju ti daje drzava

jorgovan
Gost
jorgovan

Oko mnogo toga bi mi trebali da se borimo,ali nema ko.Ispade svima dobro,svi zive u blagostanju.Pa kad je tako trpite.

Dalibor_CG 🇲🇪
Gost
Dalibor_CG 🇲🇪

Pa to i jeste problrm temeljnog ugovora,hoće da privatizuju državnu imovinu!

Koja
Gost
Koja

Ma ne intresuje me za drzavnu nego za privatnu svojinu. Privatozovanje drzavne svojine je pocelo onda kad smo uveli vise partizam a time i lopove u drzavu. Postavi samo jedno pitanje a to je kako je SPC svoje pravo koriscenja transformisala u pravo svojine a da za to nije znala Vlada tadasnja CG. Znali su za svaki upis to da… Više »

Send this to a friend