Ekonomija

USSCG osudila poskupljenje goriva: Ovo je nepisano pravilo

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) osudila je poskupljenje svih vrsta goriva u našoj državi, ističući da je to nepisano pravilo.

“Nije nikakva novost da će poskupljenje goriva sa sobom povući povećanje cijena životnih namirnica, prevoza i drugih roba i usluga, i to u uslovima kada je većina naših sugrađana već odavno dovedena ispod ruba egzistencije”, dodaju iz ove sindikalne organizacije.

IZ USSCG su najavili da će pred Socijalnim savjetom inicirati hitan postupak preispitivanja ove odluke Ministarstva ekonomije, kako bi se konačno raskinulo sa negativnom praksom.

“Odricanjem dijela dobiti od strane države i trgovaca, cijena goriva može biti značajno jeftinija. Izabrani predstavnici građana kao da ne vide da standard rapidno pada usljed cjenovnih udara i tzv mjera štednje, odnosno fiskalne konsolidacije, a koje mjere su isključivo na teret zaposelnih i građana. Uvijek iznova se, kao po kalupu, teret pogrešnih odluka i neodgovornosti onih koji su te odluke donosili, pokušava riješiti uvođenjem drakonskih mjera koje direktno pogađaju najranjiviji sloj društva i dovode do produbljivanje jaza između bogatih i siromašnih”, poručuju iz ovog sindikata.

Podsjetimo, dizel je od ponoći skuplji sedam centi, a litar košta 1,30 eura. BMB 98 je poskupio tri centa, i košta 1,44 eura. BMB 98 je skuplji četiri centa i košta 1,41 euro, a lož ulje se prodavaje za 1.26  eura, uz poskupljenje od šest centi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegrino
Gost
Montenegrino

Pravi sindikalni vođa, posle Danila Popovića najbolji. Kad on lupi šakom o astal i napiše protestno pismo cijela vlada se trese

Sasa
Gost
Sasa

Nema vecih lopova od ovih sindikalaca tako se dobro bore za prava radnika da za 10 godina nisu uspjeli nista dobro da donesu radnicima. Svaki mjesec im na racun legnu nekoliko miliona od radnika pa mogu ovako da se sjekiraju preko saopstenja SRAMOTA

Send this to a friend