Ekonomija

Usvojen budžet opštine Nikšić: Grbović najavio nove projekte

Budžet za 2019. godinu opštine Nikšić koji je planiran na 21 milion 900 hiljada eura, što je otprilike 10 posto više od budžeta za 2018. godinu, usvojen je danas u lokalnom parlamentu.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović računa da će budžet u narednoj godini biti ostvaren i očekuje suficit, što prema njegovim riječima, govori o dobrom radu u lokalnoj upravi iako imaju značajne obaveze po ranijim kreditima i nekim dugovima.

“Mi otprilike u naredne dvije godine imamo obaveze po kreditima i reprogramu poreza i doprinosa, kreditu za kolektor otpadnih voda i nekim preostalim komercijalnim kreditima oko dva miliona i 600/700 eura. Već od 2021. godine to će se spustiti na milion i 600 hiljada eura, a to je dugoročni kredit na 20 godina za kolektor i reprogram i oština neće imati ostalih dugovanja”, kazao je Grbović Infobirou.

Kako ističe, planirano je dosta investicionih projekata u narednoj godini, ne samo što će opština finansirati, nego i preko direkcije za saobraćaj, preko direkcije za javne radove i nekih privatnih investitora.

“Biće i stranih investitora. Tu je i novi blok vjetrenjača vrijednosti oko 70 miliona eura.Očekujem da ćemo posebno sa brzom izgradnjom Doma za stare, rekonstrukcijom Doma revolucije, rekonstrukcijom Dvorca Kralja Nikole, izgradnjom zapadne tribine FK Sutjeska, sto su zaista značajne investicije, takođe i ulaskom Vojske Crne Gore na jos jedno povećanje kapaciteta aerodroma Kapino polje, tu se stvaraju uslovi da se zaista neki kapitalni projekti završe”, dodao je on.

Planiraju i rekonstrukciju zgrade Opštine kao i mnogih zgrada u Nikšiću.

“Planiramo konačno, poslije dugo godina, da malo rekonstruišemo zgradu Opštine, gdje je planirano oko 600 hiljada eura za energetsku efikasnost, za fasade, za prozore, vrata, za grijanje, tako da ćemo time smanjiti troskove grijanja u narednim godinama, a opet će i Opština izgledati zaista ljepše. Planiramo i na drugim zgradama koje su na trgu da sredimo fasade i da nam Nikšić bude ljepši”, istakao je prvi čovjek opštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Kolektor ne radi!
Smece nema vise dje da se baca!
Ni jedno radno mjesto nije otvoreno!
Pet hiljada mladih je napustilo Nikšić !
Bravo Veseline,aj veseli se kućni domaćine.

Slavko
Gost
Slavko

Je li ovo onaj gradonacelnik sto sa sluzbenim Tuaregom od 70 000 eura ide po kafanama na rostilje, dok se grad blago receno raspada?

Montenegrin
Gost
Montenegrin

A da ide buciklom rekli bi -greota!! Tipicna crnogorska zluradist!! Prodji gradom pa uporedi kakva je razlika u odnosu na pruje par god.

Slavko
Gost
Slavko

Razlika je da vise nikoga nema, a ti si izdajnik svega Crnogorskog, idi dje ti je ljepse, ne truj nas svojom bolescu.

Send this to a friend