Ekonomija

Usvojen II set mjera za podršku privredi i građanima Tivta

Redovna 36. po redu sjednica Skupštne opštine Tivat održana je danas uz potreban kvorum. U prisustvu 16 odbornika DPS i jednog odbornika HGI, na sjednici je usvojena Odluka o donošenju II seta mjera za podršku privredi i građanima u opštini Tivat.

“Usvojen je i polugodišnji Izvještaj o ukupno ostvarenim primicima i ukupno izvršenim izdacima za 2020.godinu. Odbornici su upoznati sa Izvještajem o radu „Vodacom“ DOO Tivat za 2019. godinu”, navodi se u saopštenju.

Takođe, usvojena je Odluka o regulisanju međusobnih odnosa između opštine Tivat i košarkaškog kluba „Teodo“ i davanju saglasnosti na zaključivanje ugovora o prenosu udjela na opštinu Tivat.

“Predlog Odluke o učešću opštine Tivat u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja za potrebe penzionera sa teritorije opštine Tivat, nije se našao pred odbornicima, budući da prethodno nije pribavljena potrebna saglasnost Vlade”, dodaje se u saopštenju.

Skupštinskom većinom usvojene su i:
– Odluka o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o snabdijevanju prerađenim otpadnim vodama;
– Akcioni plan za razvoj sistema socijalne i dječje zaštite za period 2019-2022;
– Odluka o postupku i načinu davanja na korišćenje prostora sportskim subjektima Opštine Tivat i
– Odluka o davanju na korišćenje sportskoj organizaciji Šah klub „Mimoza“ i nevladinim organizacijama „Kolo srpskih sestara Kontesa Ekaterina Prevlačka Tivat“, „Crnogorski atelje realistične umjetnosti“ Tivat i „Omladinski klub Tivat“, dio objekta izgrađenog na kat. parceli 553KO Tivat (objekat „Šoping centra“ na Seljanovu).

Sjednici su prisustvovali: 16 odbornika DPS-a, tri odbornika SD-a, dva odbornika HGI i dva odbornika SDP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Teodo
Gost
Teodo

Malo ste polupali loncice. HGI, SD I SDP su bojkotovali odluku o Ugovoru sa Lusticom Development (koju vi nazivate Odluka o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o snabdijevanju prerađenim otpadnim vodama). Gospodja Lazarevic je u medjuvremenu iz Hrvatske Gradjanske Inicijative presla u Hrvatsku Reformsku Stranku- i dala DPS-u kvorum za usvajanje ove sramne odluke

Send this to a friend