Ekonomija

Usvojen Nacrt zakona o privrednim društvima 

Vlada je danas usvojila Nacrt zakona o privrednim društvima i pozvala sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu koja će, zbog važnosti tog akta, umjesto 40, trajati 60 dana.

Generalni direktor za industriju i preduzetništvo u Ministarstvu ekonomije Goran Nikolić kazao je da je taj Vladin resor u prethodnom periodu formirao međuresorsku radnu grupu, gdje su u izradi zakona učestvovali predstavnici Ministarstva finansija, Privrednog suda, Poreske uprave, Centralnog registra privrednih subjekata i Privredne komore, prenosi Mina business.

“Imali smo i pomoć domaćih eksperata sa Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Nacrt zakona je pregledan i dobili smo komentare eksternog eksperta iz oklruženja, tako da imamo unaprijeđen tekst. Ono što predstoji je javna rasprava”, rekao je Nikolić nakon sjednice Vlade.

On je pozvao zainteresovane, posebno udruženja privrednika, da aktivno učestvuju u javnoj raspravi.

“Trajanje javne rasprave ćemo proširiti sa 40 na 60 dana, jer je to jedan od najznačajnijih sistemskih zakona i najznačajniji zakon za poslovanje preduzeća. Osim ključne komponente usklađenosti sa evropskim zakonodavstvom, cilj je da dobijemo zakon koji će omogućiti ravnopravno učešće crnogorskim kompanijama na jedinstvenom evropskom tržištu”, objasnio je Nikolić.

Na pitanje da li je na sjednici Vlade bilo riječi o dodijeljenim bonusima u preduzeću Monteput, Nikolić je odgovorio da to pitanje nije iz domena Ministarstva ekonomije.

“Zakonom je predviđeno da se bonusi mogu dijeliti ukoliko preduzeće pozitivno posluje. To je sve u skladu sa procedurama”, zaključio je Nikolić.

Kompanija Monteput odlučila je da iz dobiti za prošlu godinu podijeli 101,1 hiljadu eura bonusa direktorima i radnicima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cile
Gost
Cile

E da je samo bonus. Prosle godine su dijelili stanove i kredite a ovaj Vujovic direktor za autoput cuda cini pa neka DRI vidi. To nije u redu dok su mjere stednje to nije moralno.

Send this to a friend