Ekonomija

Uz bulevar od Podgorice prema Tuzima planirane biciklističke staze i trotoari

Tuzi

Uprava za saobraćaj je sa kompanijom Bemax potpisala ugovor za prvu fazu rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Tuzi, koja podrazumijeva izgradnju bulevara na potezu od raskrsnice sa stočnom pijacom do mosta preko rijeke Cijevne, u dužini od 1,6 kilometara. Planirano je da radovi počnu polovinom septembra, a u toku njihovog izvođenja neće biti obustavljanja saobraćaja, već će se on odvijati jednosmjerno uz naizmjenično propuštanje vozila.

“U ovoj fazi izvodiće se radovi na kolovozu izgradnja četiri saobraćajne trake širine po tri i po metra, razdjelnom pojasu širine četiri metra, atmosferskoj kanalizaciji, vodovodu i javnoj rasvjeti, dok će u drugoj fazi biti izvođeni radovi na biciklističko-pješačkim stazama, širine po tri metra sa obje strane i telekomunikacionim instalacijama”, poručuju iz Uprave za saobraćaj. Bulevar će se graditi na opštinskom zemljištu, osim na dvije parcele kod kojih je eksproprijacija u toku, piše Pobjeda.

U pitanju su parcele koje su u vlasništvu kompanije Plantaže 13. jul (površine 123 kvadratna metra) i Adema Đokovića (površine 416 kvadrata).

Vrijednost ovog porojketa je 2.190.000 eura, a finansira se iz budžeta Crne Gore. Rok za završetak radova je 180 dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lily
Gost
Lily

Kad ce se sjetiti da pocnu da rade Vojislavljevica?Gradska ulica koja nema ni rasvjetu,ni trotoare,ni biciklisticke staze.A ni gradski saobracaj.A najopterecenija ulica u gradu.

Ne ravnomjerno
Gost
Ne ravnomjerno

To je dio magistrale od Nk do Pg .Ali pošto nije blizu Ct ne uskoro

Tijana 1
Gost
Tijana 1

Eto, nemate ni trotoarae, ni biciklističke staze, ni aleje drveća ulicama i bulevarima, većina pešaka i vozača svega su vam nekulturni, a rugate se nama. Tu ste negde pio kulturi kao u Srbiji, dođite malo u Vojvodinu da vidite sveta, kulture, civilizacije i jedni i drugi. Krave i ostala stoka vam leži po ulicama i trotoaru gde ga ima, a… Više »

Palisad
Gost
Palisad

Izbetonirajte im to fino,potavnajte..nece im tenkovo trebat..dacemo im pg bez metka za 20 god…

Popara
Gost
Popara

Mislim da bi bilo posteno da se svibiz vlade i lokalni uprava voze u vozila Bemaxa

Nemila
Gost
Nemila

kakva ofanziva. ljulja se stolice

Drač
Gost
Drač

U svakoj ulici sto grade trebaju da budu biciklisticke staze i drvoredi, to bi zakonom trebalo da bude, ali mi taj zakon nemamo. Da ne bude samo beton, i da povecamo broj ljudi koji koriste bicikla umjesto auta

Dejan
Gost
Dejan

Kad ce prema Danilovgradu?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Bolje zid

komunista
Gost
komunista

Ne avetajte sa biciklističkim stazama jer ni ove ne poštuju biciklisti, pa ludimo od njih i kao pješaci i kao vozači! Uvwdite srtige kazne za vozače ludake i bickiliste koji vozebtrotarom ili bez svejtala noću, a vama su pušači najveći problem iako svakog dana neko pogidne u saobraćaju i igdje policije kao što je nekad bilo milicije!

Tomos
Gost
Tomos

Bravo, podrška…

amo
Gost
amo

A sto ne pocnu od kruznoga kod poreske uprave,nego od stocne pijace,mozda prave bulevar za ovce i goveda.

Sanel
Gost
Sanel

Ovo je najbolja informacija koju sam procitao da ce se graditi u Podgorici, nadam se da ce se ubrzo nastaviti radovi prema Karabuskom polju, velika podrska za takve projekte povezivanja ostalih djelova grada i opstina gdje zivi veliki broj stanovnika. Imao sam priliku da gledam radove koje izvodi Bemax i velika podrska za njih jer kvalitetno rade. Da je srece… Više »

Kalj-Ču
Gost
Kalj-Ču

a nisi video Crnagoraput. To je moj favorit

Aaaa
Gost
Aaaa

Dje su kroz donju goricu?

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Ovako Bemax radi!!! 180 dana 1,6 km,a pogledajte rokove Tehnoputa,i opet dobijaju tendere….

Podgorica
Gost
Podgorica

Svaka cast za trotoare i posebno za biciklisticku stazu! Nazalost, planeri nisu predvidjeli bicklističku stazu za put za Spuž (rekonstrukcija starog puta), a nije manje potrebna, niti je manje stanovnika koji bi je koristili a ni pejzaž i priroda uz Moraču i Zetu su Bogom dati za to bili. Svakako, dorbo sto tu gresku nisu ponovili za Tuzi. Srecno!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Dje ce biti postavljen granicni prijelaz ?

ULQIN
Gost
ULQIN

U CETINJE

Che
Gost
Che

vidjeces uskoro prika.Sve za Tuzi

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Milo mi je to, zasluzeno

Radovan
Gost
Radovan

Dzabe vi pravite staze, biciklistini dalje trotoarom i ulicom….

Dinosa
Gost
Dinosa

E ovo nama treba draga gospodo iz Opštine Tuzi,samo nemoj da prisvojite ovo sada kao da vi radite jer je naš Predsednik za ovakve stvari veliki Manipulant..da prisvoji nešto sta nedaje nista iz Budzeta

Zak Sirak
Gost
Zak Sirak

sto tebe muci prijatelju? ajde svoj posa

Lipovo
Gost
Lipovo

Planirajte i granichni prelaz!

Anonimno
Gost
Anonimno

Nazalost jos ima predrasuda i mrznje izmedju Crnograca i Albanaca zbog takvih kao vi, ali hvala Bogu vi ne predstavljate vecinu, vi ste manjina.

Masa
Gost
Masa

To su uglavnom clanovi DF-a

Che
Gost
Che

Mi volimo Albance a oni nas???

Lipovo
Gost
Lipovo

Zbog Vas ccu postati manjina a iskustvo sa prostora I CG I YU mi daje za pravo da ovako mislim, ali ne mrzim.

Send this to a friend