Ekonomija

Uz pomoć Evropske banke što prije izgraditi put od Mateševa do Andrijevice

Uz pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) što prije bi trebalo krenuti sa gradnjom druge dionice od Mateševa do Andrijevice čijom izgradnjom bi se prva dionica Smokovac – Uvač – Mateševo učinila još profitabilnijom.

Ovo je zaključeno danas na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića sa šefom kancelarije EBRD u Crnoj Gori Japom Sprejem.

Nurković je istakao da bi se dobar dio saobraćaja usmjerio na taj put.

U fokusu razgovora bio je i nastavak gradnje autoputa Bar- Boljare odnosno druge i treće dionice čijim završetkom bi se stvorili brojni pozitvni benefiti za ekonomiju Crnu Gore, a posebno za sjever države.

Završetak autoputa Bar – Boljare kojim bi se Crna Gora bolje povezala sa Republikom Srbijom i dobila funkcionalan put do Beograda u dužini oko 350 kilometara, potencijalni investitori bi imali motiv za gradnju turističkih rizorta što bi posebno bio revolucionaran podvig za razvoj ekonomije sjevera Crne Gore.

Resorni ministar je iznio jasno opredijeljenje za izgradnju autoputa i dao optimistične prognoze za davanje pod koncesije aerodrome u Podgorici i Tivtu za koje postoje interesovanje renomiranih investitora, sa multiplikativnim efektima na bruto nacionalni dohodak i ekonomiju.mima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bakardin
Gost
bakardin

lipsi magarce do zelene trave . . . . .

Send this to a friend