Ekonomija

Uzalud žalba Vučiću i Dačiću: Carine i Mitropolija počele pripreme za gradnju hotela

Foto: Radio Jadran

Kompanija Carine, u sklopu koje u Bijeloj posluju dva hotela visoke kategorije-Park i Delfin, počela je jutros pripremne radove za izgradnju trećeg hotela u Kumboru. Lokacija je na mjestu sada već bivšeg kamp naselja “Šumadija”, koje je tu postojalo skoro šest decenija.

<<<Carine grade hotel u Kumboru<<<

Radovi bi trebalo da potraju najviše sedam do deset dana, nakon čega će krenuti izgradnja hotela. Prema riječima vlasnika Carina Čeda Popovića, zdanje će biti spremno za goste do sredine sljedeće sezone.

“Kako smo i najavili, počeli smo zemljane radove. Iako smo imali rješenje da krenemo ranije, sačekali smo da se završi avgust. Radovi teku lagano i nadamo se da će biti gotovi za nekih sedam-osam dana. Nakon toga krećemo sa “nabijanjem” terena. Projekat je još u fazi izrade, a povjeren je i ovog puta arhitekti Amiru Vuku Zecu. Hotel bi trebalo da ima pet spratova”, kaže Popović za Radio Jadran.

On nije mogao da kaže koliki će biti smještajni kapacitet hotela, niti koliko će koštati njegova gradnja, s obzirom na to da projekat još nije gotov.

Ukoliko vremenski uslovi budu pogodovali, Popović vjeruje da će hotel, o čijem imenu još nisu razmišljali, otvoriti sredinom naredne sezone.

Gradnju njegovog trećeg hotela prati i nezadovoljstvo dugogodišnjih korisnika kamp kućica koji su morali da isele. Naime, kompanija Carine gradi zdanje zajedno sa Mitropolijom crnogorsko primorskom, na površini od oko dvije hiljade kvadrata, odnosno i na parceli za koju je sa Mitropolijom sklopila ugovor o dugoročnom zakupu.

Na toj lokaciji u Kumboru postojale su 32 kamp kućice, a dio je već uklonjen. Premda su iz Crkvene opštine Kumbor još prije godinu poslali svima obavještenje da moraju da isele, mnogi su zatečeni i ogorčeni načinom na koji se to od njih traži. Neki su angažovali advokata, a Dragan Uskoković se na Mitropoliju i Popovića čak žalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Popović to nije želio da to komentariše, jer “čovjek se iselio”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokeljka
Gost
Bokeljka

Za 30 god u tim kycicama caljda su nesto zaradili da se isele.A sto Vucic a sto Dacic.A zovute u Beckovica.Ovo je CG.Treba da se gradi.Veliko SRECNO MITROPOLIJI I FIRMI CARUNE.BRAVO.SRECNA VAM RABOTA.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Bojim se da ovo ne čuje Dačić. Onda smo naj..ali…

NIKOLA
Gost
NIKOLA

Rade li ovo u ime Boga ili u ime vlastite bolesne pohlepe

Јелко
Gost
Јелко

Глупо питање.

Doktor
Gost
Doktor

Cdm…srbima ne dozvoliti da daju komentare…

Uf ugrozeni ste
Gost
Uf ugrozeni ste

Tendenciozni ste previse kao sto rece,tvoj predhodnik za ovaj portal..

Garo
Gost
Garo

Koje cemo pare zgrnuti od ovoga hotela. Juhu. Ihahaha. Pa od Ostroga. I sve to u ćese i pravo u majcicu Srbiju da se trosi. Ni zrna zita neprijatelju. Neka puknu dusmani. Uz novac je moc.

Zaza
Gost
Zaza

Neka puknu montenegrinosi.

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Da se podignu Hoteli gdjece braca nasa Srbi iz R Srbske i Srbije letovat za minimalnu cienu najnizu u Svijetu…ako ne i za dzabe…Tako se siri pravoslavlje Jaca i pomaze

Marko
Gost
Marko

Cdm uvijek ima tendenciozne naslove kada je u pitanju mitropolija. Da je mjesto nje bio neko drugi nasliv bi izgledao: jos jedan hotel na primorju za povecanje kapaciteta crnogorskog turizma.

Spc nuspojava
Gost
Spc nuspojava

Hahahahah “tendenciozne naslove”? Pa sta rekao bi da je normalno i crkva pocne prati pare posto im je droga odavno biznis?

Kumbor
Gost
Kumbor

Carine grade hotel na svojoj parceli koja je duplo veca od parcele Kumborske crkve, crkvi ce placati zakupninu i te pare nece uzimati mitropolija nego kumborska parohija i pare ce ici na sredjivanje mijesta i ostale crkvene imovine. I sve u svemu kumborani su sklopili odlican posao sa carinama.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

iseli sto prije imamo posla …ka,p kucice u leskovac…zaustaviti posrbljavanje herceg novog po svaku cijenu

Visnja K.
Gost
Visnja K.

Ja mislio da je Cedo blizak sa DPS OM a ono ispade bliži sa SPC. Ili je to isto!!!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Slabo si Višnja mislila. Čedo je blizak sa Mugijem a Mugijev najbolji drug je Džomić. No će sva ta banda doć na red.

Mileva
Gost
Mileva

MAFIJA U MANTIJI.

Joo
Gost
Joo

Oteli tudju zemlju…napravili kamp/odmaraliste…..dzabe koristili 60 godina…..malo li je…..

Kumbor
Gost
Kumbor

Ne znam sto imaju kampisti da se bune , godinama nisu placali komunalije poreze , izdavali su kucice da nisu prijavljivali nikoga , placali su crkvi godisnje 150-200e a zaradjivali 2,3 hiljade od izdavanja. Crkva je iznajmila zemlju popovicu na 30godina on ce da izgradi i da im placa godisnju zakupninu koja je 2,3 puta veca od kampista , od… Više »

Spc nuspojava
Gost
Spc nuspojava

Crkva-biznis mafia=boga nema sigurno

nemamime
Gost
nemamime

A sad ti hoćeš da nam objasniš da crkvi fali para jeli. I to ne samo da im fali, nego su u takvoj nezavidnoj situacija da moraju da ulaze u privatna partnerstva sa Mugošinim poslovnim partnerom, koji će jednog dana kao i Moguša morati na sudu da objašnjava neke stvari. A vi što branite Amfilohija po portala, nadam se da… Više »

Kumbor
Gost
Kumbor

Ovaj posao nema veze sa mitropolijom , kada su se kumborani dogovorili sa carinama na mitropolitu je ostalo samo da potpise ugovor. To tako funkcionise u mitropoliji i pare od zakupa idu crkvi kumborskoj a ne mitropoliji.

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

Ne mozes ti to da objasnis srbomrscima…Njima je bitno samo da se pomene mitropolija i eto teme za pljuvanje…A veze s mozgom nemaju…Risto imje sotona,zaustaviti posrbljavanje H .N. I tako te nebuloze..A sto ce aerodrome da utace i da uzmu procenat od toga nikome nista, jer to je D.P.S…

equilibrium
Gost
equilibrium

Vaistinu hotel

ND
Gost
ND

Eto Crkva posluje kao kompanija? Kuda ide ovaj svijet!?

Joo
Gost
Joo

Srbijanska crkva pokusava na sve nacine da usicari koliko je god moguce mutnim poslovima rasprodajuci imovinu koja ne pripada njima vec je oteta od CPC……isto kao sto su Miskovicu u Tivtu “iznajmili” zemlju uz more gde je zaposeo i morsko dobro, satro na 99 godina…..srbijanska nindza mafija na delu…….

Kumbor
Gost
Kumbor

Prijatelju Boka nikad nije bila crnogorska pa tako ni crkve u Boki ! A cpc nije crkva nego nevladina organizacija.
Boka je okupirana od strane komunista i nasilno pripojen crnoj gori. Ali doce dan da se i to promijeni.

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Tako ti Bog zdravlje dao, kao što pričaš istinu…

plesemsvukovima
Gost
plesemsvukovima

E cu’s – nikad nikad nije bila crnogorska…! O cemu prica co’jek! Sprdnjica!

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

Procitaj malo istoriju pa ces viđet ko je sprdnjica, ti ili on…

Weknd
Gost
Weknd

A ti si iz Kumbora ko sto sam ja iz Londona!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Kumbor

Morate se izboriti za nezavisnost Boke Kotorske od primitivnih, lijenih i zaostalih crnogoraca sa planinčuga koji pod jednim krovom zajedno sa svojom stokom spavaju. Oni kradu vaše pare.

Cg 1
Gost
Cg 1

A cija je bila?Austrougarska?

Pahovenda
Gost
Pahovenda

Toboznji hriscani koji se klanjaju novcu

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Pod hitno da se Stopira . STOP OKUPATORI !!

Primorac
Gost
Primorac

Rradi li to ta crkva i u okruzenju ili samo u našu državu, pogledaj dom svoj vernici i vidite kako je to

Dioklitia
Gost
Dioklitia

Doći ćeš ti prvi na svečano otvaranje. Ha ha ha! Pozdrav za Carine i Mitropolitu!

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

U pravu si..Samo kojem okupatoru..Mi smo okupirani od strane D.P. S.eo 30 godina,i nikako da se oslobodimo te okupacije..

Send this to a friend