Ekonomija

Uzgajivači svinja Stijoviću: Zaboravili ste na nas ili smatrate da nam pomoć nije potrebna

Udruženje proizvođača i uzgajivača svinja se obratilo ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandru Stijoviću zahtijevajući odgovor da li će im pomoći u prevazilaženju krize, naglasivši da je ministar zaboravio na uzgajivače svinja ili možda smatra da im pomoć nije potrebna.

<<<Ministarstvo poljoprivrede uputilo inicijativu Vladi za dodatnu podršku mljekarima<<<

“Iz Vašeg saopštenja smo zaključili da ste zaboravili na nas uzgajivače svinja ili možda smatrate da nam nije potrebna pomoć u ovom vrlo složenom trenutku kada smo suočeni sa posledicama izazvanim korona virusom i naglim skokom cijene stočne hrane”, saopštili su iz ovog udruženja.

Poručuju, da bi trebali znati da su svinje grupa životinja koja je zavisna sto odsto od žitarice i nema mogućnost zamjene hraniva, zato je proizvodnja najpogođenija u ovoj situaciji.

“Ovim putem Vas molimo da nam kažete što možemo očekivati, kao pomoć od ministarstva, i ako ministarstvo nije u situaciji da nas pomogne da nam to saopšte kako ne bismo došli u situaciju da nemamo sa čime da nahranimo životinje”, ističu iz udruženja.

Prema njihovim riječima moraju se odgovorno odnositi prema istim, jer ih je bolje poslati na klanicu nego držati gladne.

“Nadamo se da ste u toku da sve zemlje EU pomažu svoje proizvođače, a koliko smo informisani poslali su i dio sredstava našoj državi kako bi ublažili posledice izazvane korona virusom. Nadamo se brzom odgovoru jer mi moramo hitno reagovati kako ne bi došli u bezizlaznu situaciju”, zaključuju iz udruženja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brcelska
Gost
Brcelska

Jesu li to ovizi podlovcenski

Totti_
Gost
Totti_

Kaže Stijović da može samo da vam preveže te svinje…

Send this to a friend