Ekonomija

Veliki potencijal za ulaganja i saradnju Crne Gore i Emirata

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju odlične bilateralne odnose i uspješnu saradnju, naročito u oblasti ekonomije, koju u naradnom periodu treba dodatno jačati i unapređivati, ocijenili su na današnjem sastanku gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i ambasadorka UAE u Crnoj Gori Nabilu Abdelaziz Naser Said Alšamsi.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, gradonačelnik je, čestitajući ambasadorki stupanje na dužnost i uspješan mandat u Podgorici, zahvalnost na medicinskoj opremi koju su Emirati uputili Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa i na taj način pokazali solidarnost i prijateljstvo prema našem narodu i državi.

Vuković je ambasadorku upoznao sa investicionim ciklusom i kapitalnim projektima koji se trenutno realizuju u Podgorici, posebno naglašavajući nove biznis zone.

“Implementacija rješenja iz koncepta smart sity, kao i planirani infrastrukturni i razvojni projekti mogu biti izuzetno značajne oblasti saradnje za sve potencijalne investitore iz UAE koji svoj kapital žele da ulože u Podgoricu”, rekao je gradonačelnik.

Alšamsi je istakla da će prioritet njene misije u Crnoj Gori biti jačanje odnosa dvije zemlje i da UAE Crnu Goru vidi kao značajnog strateškog partnera i pohvalila je sve aktivnosti koje su nadležne institucije Crne Gore preduzele u borbi protiv koronavirusa.

“Ona je naglasila da su prije dolaska u Crnu Goru istraživali potencijale zemlje i da je važno da se ljudi povežu i razgovaraju jedni sa drugima, ali prije svega važna je sveukupna slika grada i onoga šta su njegove mogućnosti u oblasti poljoprivrede, industrije, ulaganja”, navode u Glavnom gradu.

Gradonačelnik je istakao važnu podršku Vlade u složenim okolnostima koje je uslovila epidemija i podsjetio na početak gradnje bulevara od Podgorice prema Danilovgradu koji je ozvaničen juče, kao i na veoma važne kapitalne projekte koji se realizuju u glavnom gradu, naročito projekat koji se tiče tretmana otpadnih voda u Podgorici.

“Ambasadorka je istakla da će razmotriti mogućnosti ulaganja Abu Dabi fonda za razvoj u Podgoricu i Crnu Goru”, zaključuju u gradskoj upravi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trojke
Gost
Trojke

Car! Grad se raspada od prenaseljenosti, smoga, buke, saobracajnog haosa itd, a on kao Zoran Lilić prima i salje cestitke.

Send this to a friend