Ekonomija

Veoma dobri turistički rezultati Nacionalnih parkova u 2018.

Od samog početka 2018. godinu je  obilježilo vrlo ambiciozno kreiran Program upravljanja u svakom smislu, od angažmana, ljudskih kapaciteta Nacionalnih parkova, do tehničkih i svakih drugih napora u realizaciji ciljeva. Tako se i završava godina, energijom, radom i brižljivošću prema vrijednostima nacionalnih parkova ostvarili smo skoro sve što smo i planirali, saopštio je danas direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Elvir Klica.

On je kazao da su Nacionalni parkovi Crne Gore tokom 2018. godine realizovali mnogo značajnih programskih aktivnosti, a kroz saradnju sa drugim subjektima ostvarili veoma dobre rezultate u brojnim oblastima značajnim za razvoj turizma i očuvanja životne sredine, što godinu čini veoma uspješnom.

Posebno naglasivši saradnju sa Vladom Crne Gore, nadležnim ministarstvom, kao i lokalnim upravama i civilnim sektorom, Klica je istakao da je institucionalni okvir NPCG značajno unaprijeđen, što je doprinijelo izgradnji imidža pouzdanog partnera, posebno na polju zaštite prirode i razvoja održivog turizma.

„Kada je riječ o rezultatima ljetnje turističke sezone i broju posjetilaca, NPCG je posjetilo oko 450.000 posjetilaca, što je za 30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Takođe i ovih dana imamo posjetioce, što govori da se na neki način umanjuju efekti sezonalnosti u NPCG, odnosno realizovaćemo i u toku januara aktivnosti koje su usmjerene i u funkciji posjetilaca”, kazao je direktor tog javnog preduzeća.

Kako je rekao, Nacionalni parkovi se mogu pohvaliti i učešćem na brojnim međunarodnim i regionalnim turističkim sajmovima, na kojima su predstavili turističku ponudu i za dobre rezlutate nagrađeni značajnim priznanjima.

“U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom učestvovali smo na najznačajnijim međunarodnim, ali i regionalnim turističkim sajmovima u Srbiji i Hrvatskoj, gdje smo predstavili turističku ponudu zasnovanu na aktivnom turizmu i dobili značajna turistička priznanja. Ono što je dodatno unaprijedilo promociju prirodnih i kulturnih vrijednosti i raznovrsne turističke ponude bilo je pokretanje mobilne aplikacije i veb platforme koje na interaktivan način prezentuju brojne atrakcije zaštićenih područja, kao i novi vizuelni identitet NPCG, koji predstavlja nacionalne parkove kao svojevrstan brend naše države“, dodao je Klica.

Kada je riječ o izgradnji infrastrukture, izdvaja se projekat rekonstrukcije nacionalnih restorana „Crno jezero‟ i „Biogradsko jezero‟ čime je JPNPCG, naglasio je, nakon više godina, upotpunilo turističko-ugostiteljsku infrastrukturu, obezbijedilo kvalitetniji nivo turističke usluge i obogatilo turističku ponudu ne samo u ta dva zaštićena područja, već i na sjeveru Crne Gore.

Takođe, postavili su i sistem informativno-ulaznih punktova, izgradili objekte za Službu zaštite i sistem javnih toaleta.

„U narednoj godini, postavili smo ciljeve kroz naše strateške dokumente, koji će biti svojevrstan nastavak vizije naše institucije, ka još boljim rezultatima u funkciji očuvanja vrijednosti zaštićenih područja, posjetilaca, korisnika i zaposlenih. Očekuju nas, između ostalog, aktivnosti na izgradnji nove javne infrastrukture i formiranju novih turističkih proizvoda u cilju privlačenja većeg broja turista posebno u pred i post sezoni. Pored tradicionalnih promotivnih aktivnosti, radićemo na osmišljavanju efikasnijih marketinških online kampanja, što će dodatno doprinijeti vizibilitetu brenda nacionalnih parkova“, zaključio je Klica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Osman
Gost
Osman

Strasno, koje saopstenje, bljak.

Deni
Gost
Deni

Cestitam.
Nadam se da ce sledeca sezona biti jos bolja.

NatureLover
Gost
NatureLover

od dolaska direktora klice stanje u npcg se mnogo popravilo, a napadi pojedinih tabloida i kvazi sindikalaca su dokaz da radi posteno i ispravno i zato ce uvijek imati podrsku savjesnih ljudi

Bogdan
Gost
Bogdan

Aplikacija vam je super

Nk1
Gost
Nk1

Cestitke za dobru turisticku sezonu, ali i za napredak na polju zastite prirode. Ljudi iz cijelog svijeta sada mogu da se dive prirodnim ljepotama Crne Gore, a da istovremeno imaju uslove za prijatan boravak. Srecno.

Korisnik
Gost
Korisnik

Naši parkovi zaista postaju brend, samo tako nastavite.

Eurus
Gost
Eurus

Cestitam, Da u 2019-oj ostvarite jos vece uspjehe

Cetinje
Gost
Cetinje

To Klica kralju !!!

Monte
Gost
Monte

Sve pohvale za direktora Klicu! Covjek koji je preporodio Nacionalne parkove! Svaka cast!

Istina
Gost
Istina

Dok god se NP fali brojem turista umjesto brojem pelikana, medjeda i rodova i dok gradi restorane umjesto da spašava jezera piši propalo.

Send this to a friend