Ekonomija

Vešović: Investicije na Starom aerodromu blizu 20 miliona eura

Foto: Glavni grad

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović obišao je danas gradilište novog Bulevara Veljka Vlahovića na Starom aerodromu, gdje je konastatovao da se ova važna investicija u saobraćajnu infrastrukturu realizuje u skladu sa planiranom dinamikom, saopšteno je iz Glavnog grada.

On je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je gradska upravaostvarila u godini na izmaku, potencirajući da je realizacija ambiciozno postavljenog budžetskog plana premašila očekivanja, što je stvorilo preduslov za nesmetanu realizaciju kapitalnih investicija, ali i zaobezbjeđenje iunapređenje pojedinih servisa i sadržaja koje život u Podgorici čine ugodnijim i ljepšim.

Foto: Glavni grad

“Kao zamjenik gradonačelnika kome je osnovna preokupacija kapitalni razvoj grada, u okviru kojeg su, svakako,jedan od prioriteta investicije u saobraćajnu infrastrukturu, mogu da kažem da sam ponosan ostvarenim rezultatima. Iako smo uglavnom bili fokusirani naperiferiju Podgorice, polazeći od cilja da se tranzitne rute pretvore u saobraćajnice bulevarskog karaktera, nijesmo zapostavili ni gradske bulevare. Vjerujem da ovaj projekati ova investicija ubjedljivo svjedoči o tome jer danas udruštvu naših partnera iz Uprave javnih radova i kompanije„Tehnoput”, koja izvodi radove na Bulevaru Veljka Vlahovića, svjedočimo dinamičnom i kvalitetnom izvođenju radova”, saopštio je Vešović.

Bulevar će, kako se navodi, biti dug dva kilometra i imaće šest saobraćajnih traka, a na pojedinim dionicama biće širok blizu 50 metara.

“Ovo nije jedina investicija u saobraćajnu infrastrukturu na ovom mikrolokalitetu. Nedaleko odavde gradimo i Zmaj Jovin bulevar koji je vrijedan 1,6 miliona eura, a takođe, u neposrednoj blizini ove lokacije zajedničkim naporima privodimo kraju realizaciju investicije u Dom za stare, tako da suukupne investicije na ovom prostoru blizu 20 miliona eura”, istakao je zamjenik gradonačelnika.

On poručuje da se ovim ne zaustavljaju ambicije gradske uprave kada je u pitanju unapređenje saobraćaja u Podgorici.

“Nove saobraćajnice povećavaju frekvenciju saobraćaja, ali naša je želja da smanjimo saobraćajne gužve kroz projekat modernizacije javnog prevoza i u tom cilju ćemo raditi tokom naredne godine. Plan nam je da obezbijedimo nove autobuse ali jednako tako da poboljšamo i saobraćaj u mirovanju kroz izgradnju novih parking prostora u modelima javno-privatnog partnerstva, koje u upravi Glavnog grada već razvijamo”, poručio je zamjenik gradonačelnika.

Izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića počela je krajem oktobra, rok za završetak radova je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost investicije je 4,6 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
StantiN
Gost
StantiN

2km ,30 mjeseci. eeeeh,bemax bi za 4 mjeseca sve to sprzio.

Postar
Gost
Postar

20 miliona? Ma kakvi, milijarde. Kakve veze ima dom starih sa investicijama u Stari aerodrom, kako ce doprinijeti lokalnom stanovnistvu? Doprinijece isto kao one biciklisticke trake rasterecenju saobracaja i zagadjenosti vazduha

Send this to a friend