Ekonomija

Taksisti predali zahtjeve nadležnima, do petka čekaju odgovor

Članovi Strukovnog sindikata taksista Crne Gore organizovali su protestnu vožnju u Podgorici. Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Borislav Pavlović kazao je da su danas organizovali protest iz više razloga, a jedan je osnovni – da ih nadležni iz nove Vlade prime na razgovor. On je zahtjeve predao Vladi, Ministarstvu finansija i Upravi prihoda i carina. Oni čekaju odgovor nadležnih do petka.

Službenik obezbjeđenja bio je jedini iz ovog organa koji je razgovarao sa predstavnicima Strukovnog sindikata taksista, obrazlažući da niko osim Petričević nema ovlašćenja da ih primi na sastanak.

Taksisti su se nakon toga povukli sa platoa iza ograde Uprave prihoda i carina, gdje je najavljeno bilo da će ostati do kraja radnog vremena, ali zbog činjenice da je Petričević u Skupštini i gotovo je izvjesno da ih neće primiti danas, kao i zbog vremenskih prilika oni će ostati okupljeni do 15 sati u nekom zatvorenom prostoru.

“Želimo da pokažemo da nas ima, a kako ćemo dalje reagovati vidjećemo. Ne očekujemo da će nas primiti ministri, ako nisu za godinu, ne očekujemo ni da će danas”,rekao je on novinarima prije nego su krenuli u protestnu šetnju.

Pavlović je istakao da je razlog protesta situacija u auto taksi prevozu u Crnoj Gori.

“Nerad inspekcija, rapidni rast sive ekonomije, koja je uništila 2021. turističku sezonu, koja je trebalo da nam bude godina oporavka. Želimo da ukažemo da ima 1.500 preduzetnika koje nisu pitali u kakvim uslovima rade”, naglasio je Pavlović.

On je istakao da su do sada poslali više od 40 dopisa novim ministrima, te da do danas nije bilo odgovora i razgovora.

“Zato smo na ulici. Na protestu će učestvovati 50 vozila, zbog mjera, kolege sa sjevera nismo opterećivali zbog cjelokupune situacije, ali imamo podršku”, naglasio je Pavlović.

Problem fiskalizacija i izdavanje licenci

Pavlović je napomenuo i da je proces fiskalizacije problematičan iz više razloga.

“Prvi je što je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja promijenilo 1. juna pravilnik za fiskalizaciju taksi prevoza, čime je obesmišljema i ne funkcioniše zato što nisu pronađeni aparati koji treba da nas povezu sa kasom. Mi koji smo to u roku odradili smo u situaciji da naše kase ne funkcioniše “, naglasio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, problem postoji i sa licencama koje se, tvrdi, ne izdaju transparentno.

“To zavisi od toga ko ste, kako ste i čim se bavite. To je duži niz godina problem. Licence se izdaju netransparantno. Ona jeste jednaka za sve, ali je izdaju lokalne samouprave”, zaključio je Pavlović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Merkur
Gost
Merkur

Ovo se radi na stetu taxista-preduzetnika. Prvo su dobili kase a sad se traze neki novi uredjaji. Zna se na sta su obavezni poreski obveznici koji su oporezovani po ZPO. Samo po zakonu i nista vise! – pa jes’ taxisti zarradjuju MNOGO VISE od advokata. Na primer od 2 do 5-6e…

Maki🇲🇪
Gost
Maki🇲🇪

Pa ih opet glasajte nije mi vas zao sekunde 🤮🤮🤮

Jovana Lukina
Gost
Jovana Lukina

Od taksista i glovera se ne može ulicom proći

Sofija
Gost
Sofija

Tražili ste, dobili ste…

Nino🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪

Osvezilo i kod taxista !! 😂😂😂😂

Kotor CG🇲🇪
Gost
Kotor CG🇲🇪

Glasali ste ih trpite gospodo.
Ajte ćeraj.

Alo
Gost
Alo

Ne damo svetinje,kako ono bi,samo se vi skupljajte,da se malo litija prisjetite,eto vam sad popovi i svetosavska vlada,oni samo znaju da uzimaju,ništa ne davaju

Send this to a friend