Ekonomija

Vikers: Jačanje saradnje Crne Gore i Velike Britanije u oblasti turizma i investicija

Krapović i Tripković-Marković

Predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i poslanik u Skupštini Crne Gore, Dragan Krapović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore  Ana Tripković Marković danas su održali on-line video sastanak sa članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Martinom Vikersom (Martin Vickers), saoopšteno je iz te turističke organizacije.

Krapović je upoznao poslanika Vikersa sa ključnim oblastima i radom Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i istakao značajan potencijal Crne Gore kao investicione destinacije, posebno nakon završetka do sada najvećeg projekta u Crnoj Gori, prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare.

“Pored crnogorske obale po kojoj je Crna Gora prepoznata, postoji veliki prostor da se investitorima i turoperatorima iz Velike Britanije predstavi sjeverni dio Crne Gore koji rapolaže značajnim prirodnim resursima, kao i da se u narednom periodu stavi akcenat upravo na valorizaciju ovog dijela zemlje”, istakao je Krapović.

Tripković Marković je kazala da Nacionalna turistička organizacija posebnu pažnju posvećuju tržištu Velike Britanije koje spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru. Ona je informisala poslanika Vikersa da su prilikom učešća na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova turizma WTM 2021 (World Travel Market) u Londonu već ugovoreni sedmodnevni aranžamni za Crnu Goru za iduću godinu, a da se samo nekoliko sedmica nakon objavljivanja paket tura za Crnu Goru bilježi izuzetno dobar buking sa ovog tržišta.

“Riječ je o drugom po veličini turoperatoru u Velikoj Britaniji, Jet 2 holidays, koji leti za Dubrovnik, i koji će turiste sa tih letova slati u Crnu Goru, dok direktne letove sa Crnom Gorom planiraju za 2023. godinu. Druga avio kompanija easyJet za iduću godinu već planira direktne letove za Crnu Goru iz Londona i Mančestera od kraja marta do kraja septembra mjeseca, što će dodatno približiti britansko tržište našoj destinaciji”, kazala je Tripković Marković.

Martin Vikers
Martin Vikers

Član Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Martin Vikers (Martin Vickers) saglasio se sa postoji značajna perspektiva za buduću saradnju dvije zemlje u oblasti turizma i investicija, te najavio posjetu Crnoj Gori u prvom kvartalu naredne godine, kako bi detaljnije razmotrili mogućnosti i dogovorili konkretne korake u cilju privlačenja kako investitora, tako i turoperatora iz Velike Britanije.

“Ističem spremnost da pružimo neophodnu podršku Crnoj Gori na njenom putu razvoja, kao i značaj nastavka intenzivne komunikacije između Velike Britanije i predstavnika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore”, zaključio je Vikers.

Send this to a friend