Ekonomija

Više od 200 građana Budve podržalo peticiju za Zakon o PIO

Socijaldemokratska partija nastavila je proteklog vikenda u Budvi akciju prikupljanja potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju. Tim zakonom se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja za hiljade naših građana, uvećava minimalna penzija za 20 odsto i smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i za žene i za muškarce.

Potpisivanje su nastavili u Budvi, gdje su ispred Starog grada sa građanima razgovarali predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković i članovi lokalnog odbora SDP.

Iz SDP-a je saopšteno da su građani Budve izuzetno zainteresovani za ovaj zakon, te da ga je potpisalo više od 200 građana.

“Istrajaćamo i na drugim reformskim ekonomsko-socijanim zakonima, koji su posebno važni za Budvu, jer predviđaju značajno smanjenje poreza i doprinosa za privrednike kao i povećanje minimalne zarade za radnike na 250 eura. Ove kombinovane mjere bi mogle dovesti do toga da plata za brojne radnike u sektoru ugostiteljstva, trgovine i saobraćaja značajno poraste, a upravo su ovo oblasti u kojima je u ovom gradu plata najmanja i u ovim sektorima je zapošljeno skoro 10.000 radnika”, navela je Vuksanović Stanković.

SDP će nastaviti sa ovom akcijom narednih dana i u ostalim crnogorskim gradovima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ma, dajte
Gost
Ma, dajte

Onda će morati da smisle način za skraćivanje života, jer ni ovako se ne mogu isplatiti realno penzije. Ako nemaju boljeg predizbornog programa onda su u problemu.

Ivanojla
Gost
Ivanojla

Druze u cemu je problem sa tobom,daj mi logican razlog zasto ti ne bi potpisao ovu peticiju i zasto je neodrzivo ako su se i ministar i sindikati i svi usaglasili oko njega a ti mislis da nije moguce? Objasni se 😀

Realno
Gost
Realno

Ivanojla: Druže, više penzionera a manje radnika, čini to neodrživim. Volio bih odmah otići u penziju, da se razumijemo, kao i ti, samo nam od toga nema ništa, jer nema ko da plati. A da su se svi oko toga zakona usaglasili, zašto bi se potpisivala peticija?

ivanojla
Gost
ivanojla

zato sto se ceka pred izbore taj zakon da se izglasa da DPS-SD budu spasioci i uzmu glasove, evo krenulo se sa cijenom goriva, a MontenegroAirlines od 155 milionba i ona Brajovićeva petlja od 100 miliona, i VektraJakic od 6 miliona za sad, Limenka 10 miliona, ima tu i za dječiji dodatak a ne za veće penzije!

Ivanojla
Gost
Ivanojla

Svako normalan ce da potpise ovu peticiju,samo jos cekam botove da se ukljuce da pljuju sto ljudi hoce da podignu penzije i plate i stvarno to pokusavaju dok ostali pozivaju narod na ulice

marko_PG
Gost
marko_PG

Podrzavam u potpunosti, i plate i penzije treba podici,mi smo tigar u ekonomiji, svake godine BDP raste, ulazimo u EU a penzije i plate na nivou od prije 10 godina, sramota!!!

Niki
Gost
Niki

Podržavam unapred vašu inicijativu i nadam se da ćete doci u svaki grad Crne Gore i transparentno obavijestiti građane o vasim aktivnostima

Send this to a friend