Ekonomija

Više od 50 zaposlenih u Rožajama će biti otpušteno do januara

Rožaje

Broj zapošljenih u lokalnoj upravi i preduzećima koje finansira opština, sada ih ima 223, biće do kraja godine 25 odsto manji. To će pored ostalog biti urađeno kroz donošenje nove sistematizacije radnih mjesta, te ukidanje pojedinih lokalnih službi.

Riječ je o mjerama koje su predviđene programom sanacije koji je juče usvojila Skupština opštine. Za taj dokument glasali su odbornici Bošnjačke stranke, dok su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija bili protiv i tražili da se vrati na doradu.

Predstavljajući sanacioni program predsjednik opštine Ejup Nurković je kazao da će se, ukoliko se hitno ne pristupi sanaciji, finansijska situacija još više pogoršati. Odbornici vlasti i opozicije saglasni su da se lokalna uprava nalazi u vrlo teškom ekonomskom stanju, o čemu svjedoče brojke-opština duguje oko 14.000.000 eura od čega su 8.000.000 krediti, dok se 6.000.000 odnosi na dugovanja po osnovu zarada zaposlenima, te za poreze i doprinose, kao i obaveze prema dobavljačima.

Odbornici opozicije imali su dosta primjedbi na sanacioni program.

Faruk Agović (SDP) je način izrade tog programa ocijenio neozbiljnim, jer je, kako je kazao, urađen uopšteno bez numeričkih podataka. Ruždija Kalač (DPS) je kazao da program nije kvalitetno urađen i da njegovo razmatranje i usvajanje treba odgoditi za desetak dana, a to vrijeme iskoristiti da se jasno definišu mjere koje će brzo dati rezultate. Alen Kalač (SD) smatra da je Nurković kriv za lošu situaciju u opštini zbog koje mnogi Rožajci napuštaju ognjišta.

Predsjednik Opštine Rožaje, pak, računa na podršku Vlade.

“Očekujem stabilizaciju prihoda i da će biti realizovan planirani budžet u iznosu od oko 6,2 miliona eura za ovu godinu”, rekao je Nurković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zar ne
Gost
Zar ne

Samo otpustajte!!! Glasajte ponovo

Joxim
Gost
Joxim

Uvijek potresno djeluje činjenica da se najlošije živi u perjanicama crnogorske nezavisnosti: Cetinju,Petnjici,Gusinju, Rožaju i Ulcinju. Državo ima li te? Gdje ti je zahvalnost za tvoje najvjernije sinove?

Senchoo
Gost
Senchoo

Nije kriv narod nego dijaspora koju je Milo spasio, samo ne znam od cegi ih je spasio, jos mi niko nista nije rekao. Na dan izbora eto ih svi u Rozaje, Petnjicu, Bijelom Polju, Plavu a oni iz Gusinja su ubjedljivo najgori oni ne samo da dodju da glasaju negi i finansiraju kampanju Milu i DPS. Bruka sta dozivi narod… Više »

petak
Gost
petak

ETO IH KOD NAS U PG OD JANUARA.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Cudno li je da se toliko duguje,a nidje drveta ne ostade. E moja drzavo jadna i opljackana.

samsung s2
Gost
samsung s2

kriv je narod i novcanica od 50 eura ,koja je dovela takve na vlasti,.dobio si i trpi 4 godine

pozdrav
Gost
pozdrav

Jadni narod. Kuku nama jadnima.

gost
Gost
gost

I dalje glasajte BS tikvani.

noneim
Gost
noneim

sto ce taj narod…ako ima djecu..

Marko
Gost
Marko

Da glasa kao i do sada.

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Hvala Vladi Crne Gore..

Send this to a friend