Ekonomija

Više putnika na liniji Bar – Bari

Zainteresovanost za putovanje na liniji Bar-Bari veće je nego prošle godine i pored polugodišnjeg prekida te linije, saopštio je izvršni direktor Barske plovidbe Milo Paunović.

Od polovine maja pomorsku vezu između Crne Gore i Italije održava riječka kompnija Jadrolinija sa svojim feribotom „Dubrovnik“, a Paunović je poručio da će biti u potpunosti zadovoljan kada barska kompanija svojim brodom bude održavala tu liniju.

Brod „Dubrovnik“ u junu, julu i avgustu saobraća dva puta nedjeljno, dok će u septembru, oktobru i novembru saobraćati samo jednom nedjeljno.

“Činjenica da je brodom `Dubrovnik` u periodu  od 18. do 31 maja, kada je na liniji Bar-Bari plovio jednom nedjeljno, prevezeno 1.187, dok je brodom `Sveti Stefan 2` od 1. do 14. maja prošle godine, kada je prestao da plovi zbog pretrpljenog oštećenja na rampi, ploveći dva puta nedjeljno prevezao 706 putnika, dovoljno govori o uspješnosti uspostavljene saradnje sa tom renomiranom brodarskom kompanijom “, kazao je Paunović Pobjedi.

On je dodao da je u tom periodu „Dubrovnik“ prevezao 144 automobila, 65 kamiona, 62 motora, 14 kombija, 13 autobusa, sedam prikolica i tri kampera.Paunović je poručio da će u Barskoj plovidbi biti potpuno zadovoljni nakon što ta kompanija svojim brodom ponovo bude servisirala liniju Bar-Bari.

“Međutim, smatramo da smo ovaj naslijeđeni problem, uz bezrezervnu podršku Ministarstva saobraćaja i pomorstva, riješili na najbolji mogući način, zaključenjem ugovora o poslovnoj saradnji sa riječkom Jadrolinijom”, rekao je Paunović.

On smatra da je u ovom momentu i okolnostima ovakvo uspostavljanje linije za Barsku plovidbu najracionalnije i najoptimalnije.

“Uspostavljanje linije sa brodom koji bi Barska plovidba uzela u najam bilo bi za nju pogubno, pogotovu u momentu kada činimo sve da akumuliramo što više sredstava za otplatu kredita koji je uz garanciju Vlade uzet za nabavku teretnih brodova kod kineske Eksim banke”, naglasio je Paunović.

To su kargo brodovi ,,Bar“ i ,,Budva“, nosivosti po 36.000 tona, koji posluju na svjetskom pomorskom tržištu. Brodovi su izgrađeni 2014. i kupljeni za 46,4 miliona dolara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
14 MLD JEVREJ
Gost
14 MLD JEVREJ

Jeli ovo onaj mili što stalno mijenja prezimena. ………

Send this to a friend