Ekonomija Simović poručio

Vlada će dati 50.000 eura za nasipanje puteva u Golubovcima

Vlada će dati 50.000 eura nasipanje puteva, a očekuje se i podrška građevinskih firmi, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvojaMilutin Simoviću Golubovcima.

“Očekujem da firme koje se na području ove oštine bave regulacijom vodotoka Morače, kao izraz društvene odgovornosti,  pokažu spremnost da daju značajan doprinos za realizaciju ove važne akcije za kvalitet života i rada građana na području ove gradske opštine”, dodao je on.

On je na sastanku pozvao predstavnike gradske opštine da se angažovanije uključe u napore Koordinacionog tima, a u okviru mogućnosti za efikasniju kontrolu koje je Vlada stvorila prenošenjem nadležnosti i na komunalnu policiju i inspekciju.

Tokom radne posjete Golubovcima, gdje je na terenu predstavio ohrabrujuće rezultate podrške Vlade biljnoj proizvodnji, naročito povrtarstvu i ratarstvu,poručio je da nastavljaju s projektima od interesa građana.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim Vladinim politikama koje su usmjerene na dalji razvoj biznisa, naročito poljoprivredne proizvodnje i preduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i unapređenje infrastrukture i uopšte uslova za život i rad stanovništva na ovom  području.

Zajednički je konstatovano da se u proteklom periodu dosta radilo i postiglo, ali da se zajednički moraju iskoristiti nove šanse i valorizovati značajni potencijali ovog područja, posebno u poljoprivredi.

Simović je kazao da je zadovoljan efektima Vladinih kapitalnih razvojnih projekata, kakvi su izgradnja novog bulevara od Podgorice do Golubovaca i srednje stručne škole koja će ove jeseni primiti prvu generaciju učenika, u koje je uloženo više od 10 miliona eura investicija.

Na sastanku sa predsjednicom gradske opštine Tanjom Stajović ocijenjeno je da je unaprijeđena konkurentnost proizvođača i da je to pozitivno uticalo i na stabilnost cijena i sigurnost plasmana našim vrijednim poljoprivrednicima. S

“S obzirom da vremenski uslovi u maju nijesu išli na ruku proizvođačima, naši povrtari i ratari imali su jednu uspješnu sezonu. Važno je da se uspjelo uočiti i stabilizovati tržište ovih proizvoda i da su ovogodišnje cijene zadovoljavajuće za proizvođače”, dodao je Simović.

Send this to a friend