Ekonomija

Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina

Vlada je odlučila da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zainteresovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu, kazao je za Televiziju “Vijesti” ministar saobraćaja Osman Nurković. Kako je dodao, plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina. Nurković kaže da vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana.

Na pitanje da li država planira da proda aerodrome ili privatizuje na bilo koji način, što poslednjih mjeseci najavljuju iz opozicije, ministar saobraćaja tvrdi da prodaje neće biti.

Od prodaje nema nšta, ali ministar kaže se Vlada odlučila da na drugačiji način valorizuje potencijale i sada profitabilne državne kompanije.

“Ići ćemo sa sa pozivom za dodjelu koncesija nekom od krediblnih, iskusnih i već dokazanih koncesionara na svjetskom tržištu”, jasan je Nurković.

On je dodao da postoje velike šanse da na ovakav način napravimo odličan posao, za državu prije svega.

Inače, pod koncesijama se nalazi većina aerodroma iz našeg okruženja,  od Tirane, Ljubljane preko Zagreba do Skoplja.  Ovog proljeća takav ugovor potpisao je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NHM
Gost
NHM

Ladno su iz Tivta rekli da mogu da prošire kapacitete i znatno unaprijede kvalitet usluge pomoću kredita za koji država ne mora da garantuje i koji bi sami aerodrom vraćao iz tekućeg poslovanja, a Dule ni da čuje. Zna i on da će onda bit znatno profitabilniji pa veli da je bolje taj profit preusmjerit u privatne džepove. Pitanje je… Više »

Ipko
Gost
Ipko

Ode SD ispod cenzusa ako ih rascisti taj prvatnik sa aerodroma

Pjer
Gost
Pjer

A sto drzavu ne prodate u stvari prodana je

Realno
Gost
Realno

Neka ga prodaju ionako je Tivatski aerodrom najvece ruglo tolike pare se uzmu od njega a zapusten i neuredan katastrofa. Pola radnika radi u smijeni. Sve SD i Hgi kadar. Barem ce ga prosiriti napraviti red od taksi divljaka i srediti.

Brale
Gost
Brale

Hoce li vam ovo pokriti dugove MA? Majku vam…

Brajic
Gost
Brajic

Citiram premijera: “Bravo, kreteni!”

Bomi
Gost
Bomi

Nek se proda….i neko dodje normalan…neka nam povratne karte u ex YU budu jeftinije…nek se rade putovanja po Evropi kao svuda…u nekim kompanijama do Espania i nazad putujes za 50 € tako treba pa bi ljudi vise putovali i bilo bi za svaci dzep…i za bogate i za one koji i nisu bas bogati a mogli bi priustiti putovanje

Kkqdkwks
Gost
Kkqdkwks

Nije siromah ko nema no kome je vazda malo

Sara
Gost
Sara

Odose plate i penzije 100e manje

bidon
Gost
bidon

Izdato je I prodato sve vrijedno. Nek rokaju I aerodrum

BogdanS
Gost
BogdanS

Sad ce Mico Orlandic i Ivan Brajovic da istupe iz vlasti…

Antidepresiv
Gost
Antidepresiv

Konacno!

Andro
Gost
Andro

Ovo je jedan u nizu promasaja Vlade

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vec Turci znaju…Zalost sto SMO dozivljeli?

Isaak
Gost
Isaak

Firmu koja ima znacajan suficit izdaju, a firmu koja je stalno u gubitku (MA) ne izdaju? Ne kapiram.

Send this to a friend