Ekonomija

Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina

Vlada je odlučila da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zainteresovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu, kazao je za Televiziju “Vijesti” ministar saobraćaja Osman Nurković. Kako je dodao, plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina. Nurković kaže da vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana.

Na pitanje da li država planira da proda aerodrome ili privatizuje na bilo koji način, što poslednjih mjeseci najavljuju iz opozicije, ministar saobraćaja tvrdi da prodaje neće biti.

Od prodaje nema nšta, ali ministar kaže se Vlada odlučila da na drugačiji način valorizuje potencijale i sada profitabilne državne kompanije.

“Ići ćemo sa sa pozivom za dodjelu koncesija nekom od krediblnih, iskusnih i već dokazanih koncesionara na svjetskom tržištu”, jasan je Nurković.

On je dodao da postoje velike šanse da na ovakav način napravimo odličan posao, za državu prije svega.

Inače, pod koncesijama se nalazi većina aerodroma iz našeg okruženja,  od Tirane, Ljubljane preko Zagreba do Skoplja.  Ovog proljeća takav ugovor potpisao je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

23 Komentara na "Vlada će ponuditi koncesije na aerodrome od 25 do 30 godina"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend