Ekonomija Zvonko Pavićević

Vlada će pristati na povećanje plata u prosvjeti

Zvonko Pavićević

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević rekao je da je Vlada Crne Gore konačno shvatila da mora da se okrene prosvjeti i zdravstvu, koji su dva noseća stuba svakog društva, te da će pristati na predloženo povećanje plata.

<<<Ministarstvo i Sindikat se dogovorili o povećanju plata u prosvjeti, Vlada daje konačnu riječ<<<

On je, komentarišući predlog o povećanju zarada zaposlenima u prosvjeti, rekao da nije vrijeme za euforiju i preveliko zadovoljstvo.

“Ali konačno je vlada shvatila da mora da se okrene prosvjeti i zdravstvu, koji su dva noseća stuba svakog društva i da radi na poboljšanju statusa prosvjetnih radnika. Plate su na niskom niovu, i nijesu adekvatne iznosima koji bi trebalo da budu”, rekao je Pavićević u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Govoreći o tome očekuje li da Vlada Crne Gore usvoji predlog Ministarstva prosvjete i Sindikata, Pavićević je rekao da vjeruje da to neće biti problem.

“Ministar bez konsultacija u Vladi ne bi izašao sa takvim predlozima, tako da smo mi sigurni i da neće biti problema”, rekao je Pavićević.

On je rekao da je neprihvatljivo da prosječna zarada u prosvjeti bude 490 eura.

“Mislim da ćemo sa ovim povećanjem preći granicu prosječne zarade u Crnoj Gori, ali ćemo i dalje insistirati da plata bude bar na onom nivou u državnoj upravi, a to je 600 eura”, naveo je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
maja
Gost
maja

Ko to ima u drzavnoj upravi 600 e? Ni 500 a , ne 600.

Zeljko
Gost
Zeljko

Tuzno je i nepravedno da jedan policajac sa zavrsenim trećim stepenom srednje škole smjer metalio strugar upise fakultet u Baru zavrsi dvije godine faksa pa onda vanredno cetvrti stepen,a kad zavrsi takav fakultet dobije mjesto funkcionera u MUP-u i prima blizu hiljadu evra,a profesor na fakultetu nema 500 evra

Send this to a friend